Zwaarbevochten zege Dames 1

De dames van verkeersschool harms speelden zaterdag 28 november jl. tegen de dames van Donitas D4. De 1e set startte om 12 uur. De start was echter niet goed en coach Rob Hukema nam daarom een time-out op een stand van 5-8 achter. Deze time-out was bedoeld om de meiden op te peppen, maar het tegengestelde gebeurde.

Al snel nam Rob zijn 2e en laatste time-out van deze set, namelijk op een stand van 6-12 voor Donitas. De meiden van verkeersschool Harms waren helaas niet in staat om het op te pakken. Op een stand van 14-22 voor Donitas werd Miranda Sanders nog ingewisseld, maar dat mocht niet meer baten. De 1e set eindigde in een stand van 16-25 voor Donitas.

De 2e set begon verkeersschool Harms dames 1 niet veel beter dan de 1e set en kwamen ze ook al snel op een achterstand. Op een stand van 7-10 voor Donitas nam coach Rob Hukema de 1e time-out. Hierna hadden de dames niks meer te vertellen, want ze werden weggespeeld tot een stand van 9-19 waarop Rob zijn 2e time-out van deze set nam. Uiteindelijk werd deze set verloren door Smash D1 met een stand van 15-25 voor Donitas. 

De 3e set begon bij de Dames van verkeersschool Harms het vlammetje te branden en kwamen ze gelijk met 3-0 voor waarop de coach van Donitas de 1e time-out van deze set nam. Deze set bleef Smash de voorsprong houden en op een stand van 14-11 voor de dames van verkeersschool Harms nam de coach van Donitas zijn 2e time-out van deze set. Na deze time-out ging het gelijkop, maar vanaf een stand van 19-17 voor Smash kwam Evelien Kats aan serve en serveerde vervolgens tot een stand van 24-17. Hierna werd de set snel afgemaakt tot 25-19. 2-1 was nu de stand in sets in het voordeel van Donitas. De 4e set ging de gehele set redelijk gelijkop en het was 13-9 voor Smash toen de coach van Donitas begon te wisselen. Hierdoor liet Smash zich niet intimideren en kwamen op een voorsprong van 16-10 waarop de coach van Donitas een tweede wissel inbracht. Uiteindelijk heeft Smash de winst gepakt van deze set met een eindstand van 25-18.

De stand kwam nu op 2-2 te staan, wat betekent dat er een 5e set gespeeld moest worden voor de winst van de wedstrijd. De 5e set was erg spannend en ging de gehele set gelijkop, maar uiteindelijk wisten de dames van verkeersschool Harms de winst te pakken met een eindstand van 15-12. Na een zwaar bevochten wedstrijd toch een dik verdiende overwinning.

Op 11 december speelt Smash D1 de laatste wedstrijd van het kalenderjaar tegen Oranje Nassau D2.