Uitstekende wedstrijd Heren 1

Vooral een mooie wedstrijd spelen. Dat was de doelstelling afgelopen vrijdag voor Heren 1. Tegenstander was namelijk de aanstaande kampioen in hun klasse en hoewel Smash een prima tweede helft van het seizoen speelt was de verwachting niet direct dat er punten te halen waren. Dus stond vooral de kwaliteit van het spel centraal. Vrij-uit en gedurfd spelen tegen een tegenstander van formaat.

 

De eerste set verliep volgens het verwachtingspatroon. Dalen nam direct een voorsprong en gaf die niet meer uit handen. Toch gaf het spel van Smash hoop. Het gevoel begon te groeien dat er misschien toch wel wat te halen viel verderop in de wedstrijd. Na het verlies van de eerste set (17-25) werd de opstelling van Smash omgegooid voor de tweede set. Die begon gelijk aan de eerste, Dalen nam een voorsprong van drie punten, maar toen kantelde de wedstrijd. Het lukte Smash om de servicedruk te verhogen. Twee wissels en een time-out verder stond er 9-3 in het voordeel van Smash op de borden. De controle over de wedstrijd was naar de Beiler kant verschoven waardoor de stand in sets weer gelijk getrokken kon worden (25-19). 

Met in ieder geval een punt op zak ging Smash op zoek naar meer in de derde set. Het hoge niveau van de tweede set was natuurlijk niet een hele wedstrijd vol te houden en dus lagen er weer kansen voor Dalen. Beide ploegen gingen nu gelijk op met Dalen de hele set iets op voorsprong. Maar Smash van zich afschudden zoals in de eerste set lukte de gasten niet. De Beiler Heren bleven in het kielzog tot een stand van 22-23. Er volgden twee rally’s die in het voordeel van Smash werden beslist wat betekende dat het eerste setpoint voor Smash was. Een goeie aanval van Dalen gevolgd door een killblock leverde vervolgens weer een setpoint voor Dalen op. En deze keer kon Smash het tij niet meer keren. De set ging met 24-26 naar Dalen. 

Na twee sets op dit hoge niveau gespeeld te hebben was de vierde set een formaliteit. Smash zat er doorheen en kon geen vuist meer maken (14-25). Niettemin werd de wedstrijd met een zeer tevreden gevoel afgesloten. En met het punt dat ze aan deze wedstrijd over hebben gehouden blijft de vijfde plaats op de ranglijst binnen handbereik. Volgende week speelt Smash op 9 april om 17.00 uur in Dedemsvaart.