Tweede overwinning Dames 1

Vrijdag 25 september mocht Verkeersschool Harms Smash D1 het opnemen tegen Dalen D1. Nadat we vorige week een goede pot hadden neergezet tegen Tjoba D2 waren we vandaag ook weer gebrand om te gaan winnen. Met versterking van 2 dames uit dames 2 begonnen we later dan gepland aan de wedstrijd.

 

De eerste set begon coach Rob Hukema met Ilse Poede als spelverdeler, Miranda Sanders op de diagonaal, Evelien Kats en Marloes Volkers als mids, Marlous Tol en Marlijn Hukema op de buitenkant en natuurlijk als libero Irma Vriesema. We begonnen meteen sterk aan de wedstrijd en maakte veel eigen punten. We wisten dat we moesten proberen om de mid bij Dalen zo weinig mogelijk kans te geven en dat lukte ons goed! We begonnen meteen sterk aan de wedstrijd, scoorde zelf veel punten en lieten Dalen niet in hun eigen spel komen. Veel mooie aanvallen over de buitenkant en het middden, en een paar mooie killblocks erachter aan zorgde er voor dat we de eerste set met 25-17 naar ons toe sleepte. 

De tweede set werd gestart met dezelfde opstelling. Ook deze set begonnen we weer sterk en lieten we Dalen niet in hun spel komen. Onze libero Irma Vriesema dook veel balletjes nog net van de grond waardoor spelverdeler Ilse Poede nog een set-up kon geven en de aanvallers de bal er keihard insloegen. Omdat we een paar punten achter elkaar lieten liggen wisselde coach Rob Hukema, Marlous Tol eruit en Gita Lier erin. Gita had een paar mooie ballen achter elkaar waardoor we weer geloofde in ons eigen spelletje. In de slotfase van de set kwam er een moeilijke serve van Dalen die we niet meteen onder controle kregen waardoor Dalen wat dichterbij kwam. Uiteindelijk ging de set met 25-21 naar ons.

De derde set bleef Gita Lier staan voor Marlous Tol. Deze set waren we weer vol overtuiging begonnen en dat kon je al snel merken aan de stand.  Irma Vriesema zorgde ervoor dat Ilse Poede mooie set-ups kon geven waardoor onze buitens en middens mooie ballen konden aanvallen. Door een mooie serveserie van Marloes Volkers kwamen we op een voorsprong van 23-13. Bij deze stand vroeg coach Rob Hukema een wissel aan Ilse Poede eruit en Karlijn Greidanus erin. Karlijn Greidanus kon nog een paar mooie set-ups geven en we wonnen ook deze set met 25-16.

De vierde set bleven we staan in de opstelling waarmee we de 3e set gewonnen hadden. Deze set liep niet zoals we het graag wouden zien. We kwamen niet in ons eigen spelletje en bij een stand van 4-8 vroeg Rob Hukema een time-out aan. Na wat motiverende woorden van Rob Hukema gingen we weer vol goede moed het veld in. Bij een stand van 9-13 kwam Marlous Tol er weer in voor Gita Lier en een punt later kwam Ilse Poede weer het veld in voor Karlijn Greidanus. We speelde niet meer ons eigen spelletje en lieten veel punten liggen. Bij een stand van 11-18 vroeg Rob Hukema weer en time-out gaan en vertelde ons dat het nu moest gebeuren. Na de time-out gebeurde er wat met ons en kwamen we terug naar een stand van 19-19. We hebben doorgevochten tot het eind en wonnen uiteindelijk ook deze set met 25-23.

 

Een  mooie 4-0 overwinning op Dalen en een 3-1 overwinning op Tjoba maakt dat Verkeersschool Harms Smash Beilen Dames 1 nu aan kop staat. Volgende week zaterdag spelen we om 18.00 tegen Flash Nieuwleusen Dames 1 in Nieuwleusen.