Te vroege winterstop Dames 1

De laatste wedstrijd van 2015 werd in Beilen gespeeld. Verkeersschool Harms Smash DS1 namen het deze keer op tegen Oranje Nassau DS2, die 1 punt onder hun De eerste set begonnen we met Ilse Poede op de spelverdeling, Evelien Kats en Marloes Volkers als hoofdblokkering, Gita Lier en Marlous Tol aan de buitenkant, Miranda Sanders op de diagonaal en Irma Vriesema als

De eerste set ging in het begin gelijk op tot 11-11, aan de kant van de dames van Smash was het een beetje tammetjes. Hierna nam Oranje Nassau de leiding en werd er een time-out genomen door Rob Hukema bij een stand van 11-13. Hierna gebeurde er eigenlijk vrij weinig, waardoor Rob noodgedwongen zijn tweede time-out nam op een stand van 11-15. Ook werd Marlijn Hukema nog ingebracht, maar helaas mocht het niet baten en ging de eerste set met 20-25 naar Oranje Nassau.

De tweede set begonnen we met hetzelfde zevental waarmee geëindigd was de eerste set. Deze set ging nog minder dan de eerste set. Gita Lier is weer in het veld gebracht en ook Susan Rooseboom heeft nog even op het midden gespeeld. Het voelde alsnog heel tammetjes aan en deze set ging dan ook met 14-25 naar Oranje Nassau.

De afgelopen drie wedstrijden is Verkeersschool Harms Smash DS1 erg goed in het winnen met 3-2, na een achterstand van 2-0, dus hier gingen we dan ook vol voor om dan toch maar weer een vijfsetter te behalen. De derde set moesten we dus winnen, wouden we de wedstrijd nog kunnen winnen. Helaas ging het in het begin van deze set al mis en liepen we tegen een achterstand aan van 3-8 en dit liep door naar 3-12. Anouk Vendrig is er in de derde set nog ingekomen als libero en Brendy Kuipers aan de buitenkant. Helaas was het niet onze dag en verloren we ook deze set met een stand van 15-25.

Wat we absoluut niet wouden is een 0-4 nederlaag. Dus we moesten er alles aan doen om de vierde set nog wel binnen te slepen. Deze set verliep wonderbaarlijk een stuk beter, ook Iris Bakker heeft nog op de spelverdeling gespeeld. Oranje Nassau werd zenuwachtig en nam een time-out bij 14-13. Gelukkig bleven we deze set de voorstand behouden en nam Oranje Nassau op een stand van 22-20 weer een time-out. We hebben het nog even spannend gemaakt, maar uiteindelijk is de vierde set toch binnengesleept met een stand van 27-25.

Helaas is deze wedstrijd verloren gegaan met een uitslag van 1-3, het mocht niet onze dag wezen. Wel hebben de dames van Smash DS2 enorm goed hun best gedaan en goede invalbeurten verzorgd.

De eerst volgende competitiewedstrijd is 8 januari om 20.30 in de Drenthehal tegen DOVO/Doezum. Ook moet er nog een bekerwedstrijd gespeeld worden tegen A.V.C.’69 DS1, uit de promotieklasse.

Tot in 2016!