Smash wint volleybalderby van Westerbork

In de eerste klasse volleybal stond vrijdagavond dé derby Beilen-Westerbork op het programma. In Beilen speelde Smash DS2 en Quinto DS1 tegen elkaar. Smash verloor de eerste volleybalderby uit in Westerbork en was gebrand om de thuiswedstrijd te winnen.

De ploeg uit Beilen maakte een knallende opening met een aanval over de buitenkant. Quinto en Smash liepen tot de 15 punten gelijk op. Quinto pakte een voorsprong, maar na een time-out pakten de Beiler dames de set naar eigen hand en wint hem met 25-20.

De tweede set beginnen beide ploegen sterk en lopen weer gelijk op. Aan de kant van Smash werden veel service fouten gemaakt en kreeg de service van Quinto niet volledig onder controle. Uiteindelijk weet Smash zich te herpakken en pakt nipt de set met 26-24.

De Beiler dames wisten dat de service beter moest en dat er meer variatie in de aanval moest komen. Er werd een nieuwe opstelling gemaakt, maar helaas begon de set niet zoal Smash had gewild. Uiteindelijk wordt er strak verdedigd en worden de aanspeelpunten benut. De set wordt gewonnen met 25-19.

De laatste set weten de Beiler dames het wéér spannend te maken in de laatste fase. Maar door de sterke aanvallen weet Smash de wedstrijd te winnen met 4-0, setwinst 25-23!

Dankzij deze overwinning blijft Smash 7e. Komend weekend speelt de ploeg uit tegen Rolde.