Smash pakt twee keer op rij punten van SSS/E

Vorige week vrijdag speelde Smash thuis tegen SSS/E DS2 en gisteren stond de wedstrijd tegen SSS/E DS1 op het programma. De thuiswedstrijd tegen SSS/E DS2 werd gewonnen met 3-1 en de wedstrijd tegen SSS/E DS1 werd nipt verloren met 2-3.

Vorige week pakten de dames 4 punten tegen SSS/E DS2, gisteren waren de dames gebrand om te winnen en de punten mee naar Beilen te nemen. In de eerste set pakt Smash een overtuigende voorsprong en staat 8 punten los. Maar door chaotisch spel en fouten weet SSS/E gelijk te komen staan. Door niet voelde aanvalsmogelijkheden wint SSS/E de eerste set, 25-22.

In de tweede set wordt er besloten om van 2-4 naar 1-5 te gaan, wat goed bleek uit te pakken. Alle aanspeelpunten werden benut en er werden voldoende punten gescoord om een voorsprong te pakken. Door onrust in de pass en verdediging pakt ook SSS/E weer de nodige punten om dichterbij te komen. Smash toonde veel lef in de aanval en pakt zo de setwinst, 19-25.

Smash wilde zeker geen spannende wedstrijd, maar wist het nog spannend te maken in de derde set. Met een minimale voorsprong staat het uiteindelijk 17-19. De Beier dames lieten her en der steken vallen in de verdediging en bleef te lief in de aanval. Uiteindelijk wint Smash de set door slim spel en het tactisch uitspelen van de punten, 23-25.

In de vierde set pakt SSS/E een voorsprong, door veel fouten en onrust in de pass komt er geen sterke aanval uit aan de kant van Smash. Na een time-out waarin een rust moment werd gecreëerd weet Smash zich te herpakken. De pass begon weer te lopen en alle spelers waren aanspeelbaar. Smash loopt uit op SSS/E en Na een service serie van maar liefst 9 services achter elkaar staat het 20-10 voor Smash. SSS/E wist nog 4 punten te scoren, maar Smash wint de set overtuigend met 14-25!