Smash N5 1 trekt stijgende lijn door

De meiden van coaches Annika Lier en Manon HunseAnnika Lier en Manon Hunse gingen deze zaterdag op pad naar Smilde. Het vertrek was vroeg (08:15 uur) en koud (-1), maar de meiden hadden er zin in. Uiteraard vertrok Smash N5 4 ook richting Smilde, maar dit keer geen risicowedstrijd want we hoefden niet tegen elkaar. Omkleden, warmlopen, inspelen en vlak voor de wedstrijd de tactische aanwijzingen van de coaches en de yell.

De eerste wedstrijd werd er gespeeld tegen Fama N5 4. Daar waar Smash N5 1 steeds 3 keer speelde, en dus extra punten scoorde, kwam bij Fama de bal er vaak direct weer over. De meiden waren bij de les, speelden prima en het niveau binnen het team komt steeds dichter bij elkaar. De ervaring van Iris Eding, Sanne Eding en Tamara Werndly op dit niveau mixt goed met het aanstormend talent van Babet Kersing en Nynke Beuling. Leuk om te zien dat het ook steeds meer een team wordt. De eerste set werd het 31 – 20 en de eerste 2 punten waren binnen. De tweede set was bij Fama de concentratie weg en won Smash N5 1 makkelijk met 38 – 16. 4 punten in de pocket.

De tweede wedstrijd werd er gespeeld tegen het fanatieke Sudosa Desto N5 2. Het goede spel uit de eerste wedstrijd was in het begin van de 1e set even helemaal weg en al snel keken de meiden tegen een 1 – 8 achterstand aan. Toen kwam het goede spel bij vlagen weer terug en het team knokte zich terug tot 17 – 18 en leek de aansluiting te hebben. Helaas volgde weer wat slordig spel en vaak de hinderlijke onderbreking van en bal uit een ander veld in het spel (dubbel fout). De 1e set ging verloren met 19 – 27. Maar de meiden gaven zich niet zomaar gewonnen. De tweede set begon Smash N5 1 uitstekend en liep uit naar een ruime voorsprong. De concentratie bleef nu wel en de meiden speelden super en wonnen met 34 – 20. Superknappe prestatie meiden vandaag! 6 punten gepakt en er zit een stijgende lijn in het spel en dat is het belangrijkste. Wat opvalt in de stand is dat Smash N5 1 de meeste punten voor heeft gescoord (226, 21 meer dan nummer 1 Smash N5 4) maar ook de meeste punten tegen krijgt van alle teams (196). Aanvallend zit het dus goed, maar verdedigend kan het tea m nog groeien.

Door de overige uitslagen staat Smash N5 1 nu 2e in de stand net achter nummer 1 Smash N5 4. Volgende week zijn er thuiswedstrijden in de Drenthehal tegen Sudosa-Desto N5 2 (11:00 uur), Smash N5 1 (11:30 uur) en Sudosa-Desto N5 3 (12:30 uur).