Smash N4 2 strijdt als leeuwen en pakt 2 punten

De meiden van Smash N4 2 gingen rond 08:15 uur al richting Smilde om daar in de Smelthehal hun kunsten te vertonen. En zij hadden de kunst afgekeken van de Oranje Vrouwen op het EK in de finale tegen Rusland. De Oranje vrouwen speelden in de finale tegen een sterke tegenstander, maar lieten de kopjes niet hangen en bleven geloven in een beter resultaat.

En dat is precies wat Smash N4 2 vandaag ook deed. Babet ‘Dijkema’ Kersing, Zoë ‘Schoot’ Geleynse, Roos ‘Pietersen’ Bijlsma, Dyone ‘Slöetjes’ Everts en Nynke ‘Nummerdor-Flier’ Beuling bleven ondanks de twee lastige tegenstanders geloven in een goed resultaat. En dan te bedenken dat Zoë en Roos pas amper een paar weken op volleybal zitten. Dat belooft nog wat voor de toekomst samen de ervaring van Babet, Dyone en Nynke.

 

De 1e wedstrijd was de tegenstander Sudosa-Desto N4 2. Er was sprake van een gelijk opgaande strijd en in de eerste set wisten de Smash N4 2-meiden de winst te pakken (22 -25). De tweede set nam Sudoda-Desto een ruime voorsprong, maar net als de Oranje Dames op het EK tegen Rusland in de finale, knokte de ploeg van coaches Sonja Kersing​ en Maurits​ Beuling zich terug in de set. Bij 18 – 19 serveerde Smash, maar het punt ging naar Sudosa (18 – 20). De tijd was nog te kort om het tij te keren. Eindstand 20 – 23. Een gelijkspel, razend knap!

 

De 2e wedstrijd moesten de meiden tegen de reuzen van VCZ N4 1. Misschien een beetje onder de indruk van deze grote 4 meiden en 1 jongen werd de 1e set verloren (21 – 26), al deden de meiden in het verloop van de set prima mee. De 2e set begon Smash N4 2 uitstekend en ook in de middenfase speelde het sterk, net als de Oranje-dames in de finale tegen Rusland in de 2e en 3e set. Ze vochten als leeuwinnen en uiteindelijk ging de set maar nipt verloren met 23 – 25. Jammer, maar absoluut geen schande tegen deze grote en sterke tegenstander. Elke week groei laten zien en vooral met heel veel plezier volleyballen is het allerbelangrijkste. En plezier heeft Smash N4 2.

 

Nu een tijdje goed trainen op zaterdag en dan 7 november weer spelen tegen opnieuw Dudosa-Desto N4 2 en VCZ N4 1 in de Pittelohal in Assen.