Smash N4 2 blijft knokken en pakt set

Deze zaterdag reisde het team af naar De Trasselt in Hoogeveen. Er stonden twee wedstrijden op het programma tegen Olhaco N4 1 en Smash N4 3.

Ondanks dat de meiden hun uiterste best deden, was het geluk niet aan hun zijde. Met name uit de opslag scoorde Olhaco heel wat punten. Ballen die net in waren of niet goed verwerkt werden en zo ontstonden er bijna nooit rally’s en veel directe punten tegen. In één van beide sets stond het zelfde team gedurende 10 punten van Olhaco in het veld, want als de tegenstander steeds opslaat en scoort draai je niet door. Misschien een tip voor een spelregelaanpassing: na 3 punten draait het niet serverende team ook door, want met een kleine wijziging in de opstelling kan er veel veranderen. Voor de 1e en 2e set tegen Olhaco maakte dit geen verschil meer en won Olhaco twee sets (14 – 22 en 15 – 25).

De tweede wedstrijd probeerden coachen Sonja Kersing en Maurits Beuling de meiden scherp en geconcentreerd te krijgen om zo tegen Smash N4 3 een beter resultaat neer te zetten. De 1e set verliep net zo als de 2 sets tegen Olhaco, via de opslag scoorden de meiden van coach Iris Dekker punt na punt (eindstand 12 – 25). Het werd zo qua resultaat wel een hele treurige ochtend, maar ondanks dat bleef het team onderling positief en werd de moed er in gehouden. Tussen set 1 en 2 de laatste peptalk: “We gaan vandaag toch minimaal 1 set pakken? Kom op meiden!” En dat gebeurde. Nu was de concentratie bij de tegenstander wat weg en scoorde Smash N4 2 punt na punt en gaf de voorsprong niet meer weg. Top dames! We kunnen het zeker wel! Op naar de laatste twee wedstrijden op 12 december thuis in de Drenthehal.