Smash heren 1 komt sterk terug

De mannen van Smash heren 1 speelden afgelopen zaterdag hun vijfde wedstrijd in de 2e klasse tegen V.V.E.’86 heren 1 uit Erica. Dat het een zware wedstrijd ging worden was voor Smash van te voren bekend. De tegenstanders hadden elkaar aan het begin van het seizoen al ontmoet in het bekertoernooi. Daarbij was Smash na een spannende wedstrijd met 3-1 de nipte overwinnaar. De mannen uit Erica waren zaterdag van plan om deze nederlaag recht te zetten.

Tijdens de training heeft Coach Cor Siertsema het team als opdracht meegegeven om onbevangen te spelen, goed te serveren en lef te tonen. Hiermee moet het mogelijk zijn om in de uitwedstrijd één of meerdere sets te winnen van V.V.E.’86. De 1e en 2e set lieten een gelijk beeld zien in de uitwedstrijd. Smash had veel moeite om de service op te vangen en de pass te brengen naar de spelverdeler. Daarnaast kon V.V.E.’86 de wedstrijd domineren door het spelen van een hoog tempo en het tonen van meer vechtlust. Er werd door Smash continu aangekeken tegen een achterstand van enkele punten. De sets werden uiteindelijk verloren met 10-25 en 17-25.

Met veel vechtlust en door geconcentreerd spel werd de 3e set goed begonnen. Met de opdracht van coach Cor Siertsema in het achterhoofd, werd het aantal onnodige fouten bij Smash terug gebracht en werd met meer vechtlust fel gestreden om elk punt. Echter door periodes met een hoge servicedruk wist V.V.E.’86 de set naar zich toe te trekken en winnend af te sluiten op 20-25.

Smash voelde aan dat het mogelijk moest zijn om een set te winnen. Het lukte Smash om vanaf het begin van de 4e set om meer servicedruk op de tegenstander te leggen. Door een beter lopende pass kon spelverdeler Kristian van Dijk de aanvallers van Smash goed bedienen. Er werden door de aanvallers van Smash meer directe punten gemaakt. De verdediging van V.V.E.’86 raakte ontregelt en de wedstrijd kantelde. Smash heren 1 pakte meteen aan het begin van de set een voorsprong die tot het einde van de set vast gehouden kon worden. De set werd verdienstelijk gewonnen met 25-20.

De volgende wedstrijd van Smash Heren 1 is op woensdag 11 november om 20.30 uur in de Drenthehal. Op het programma staat de 2e ronde van het bekertoernooi met als tegenstander de heren van DOK 1 uit Dwingeloo.