Smash DS2 verliest tweede thuiswedstrijd

Vrijdag 9 oktober speelde Smash dames 2 (9e plaats) haar tweede thuiswedstrijd. Wederom helaas zonder publiek i.v.m. de geldende Coronamaatregelen.
De tegenstander was het uit Zwolle afkomstige C.S.V. dames 4 (1e plaats).

Smash begon de eerste set zeer sterk. De pass kwam goed aan bij spelverdeler Anniek, waardoor er gedurende de hele set veel gevarieerd kon worden in de aanval. De dames wisten daarbij veel te scoren met afwisselend geplaatste ballen en harde aanvallen en gaven de gehele set geen moment de touwtjes uit handen. De set werd overtuigend gewonnen met 25-16.

De tweede set bleken de teams meer aan elkaar gewaagd. C.S.V. kreeg iets meer controle en wist steeds meer te scoren. Smash had moeite met de goed geplaatste aanvallen van de Zwollenaren en had daardoor een minder sterke aanval als antwoord. Door een paar sterke servicebeurten wisten ze de score weer dichtbij te brengen, waardoor het een spannende set bleef. Dit leidde helaas niet tot setwinst. De set was prooi voor C.S.V.; eindstand 23-25.

Smash liet de dames uit Zwolle ook in de derde set steeds meer in hun spel komen. De blokkering van C.S.V. stond goed waardoor de aanval van Smash steeds minder scoorde. Waar de prikballen in het centrum de eerste en tweede set nog veel scoorden, werden deze door de tegenstanders nu zeer goed verdedigd waardoor Zwolle steeds verder uitliep.
Met name de vele onnodige servicefouten aan de kant van Smash zorgden voor veel onnodig puntenverlies. Beilen verloor de set met 19-25.

De Beiler dames waren gebrand om er een vijfsetter van te maken en er alsnog met de winst vandoor te gaan. Ze begonnen enthousiast en overtuigend aan de vierde set. De servicepass liep de zeer goed, verdienste van het goed neerzetten van de passers door libero Anna. Het werd een spannende set waarbij de score vrijwel constant gelijk op ging. Aanvallend had Smash het moeilijk met de goede blokkering van C.S.V. Daarnaast verloren ze een aantal rommelige ballen aan het net. C.S.V. ging er uiteindelijk met de setwinst (20-25) vandoor, waar er voor Smash zeker meer in gezeten had.

Zaterdag 26 oktober treden de dames om 13 uur aan tegen Dalen dames 2 (6e plaats) in Dalen.