Smash DS2 verliest in vijfsetter van V.C.Z. Zuidwolde

Zaterdag 3 oktober speelde het tweede damesteam van Smash uit tegen V.C.Z. D1 Zuidwolde. De eerste set wonnen de Beiler dames overtuigend met 16-25. Ondanks wat onduidelijkheden in het achterveld door positiewisselingen wisten de dames vrij vlot een groot verschil op het scorebord te creëeren. Brendy had een hoog scorend vermogen en wist met veel afwisselende harde en geplaatste ballen Smash naar de setwinst te slepen.

In de tweede set kwam V.C.Z. al vrij vlot op een kleine voorsprong. Door veel eigen (service)fouten en miscommunicaties gaven de Beiler dames veel punten weg. Smash wist zich terug te vechten in de wedstrijd en kwam steeds dichterbij, maar ondanks het harde vechten trok V.C.Z. aan het langste eind. De set werd verloren met 25-19.

Een zenuwslopende derde set eindigt in het voordeel voor Zuidwolde. Het bleef lang spannend, maar Smash kreeg moeite met het onder controle houden van de service pass. V.C.Z. had een lastige service, maar er werden tactische oplossingen gemaakt en zo wist Smash bij te blijven op V.C.Z. Er werd aan beide kanten gescoord, maar uiteindelijk pakken de Zuidwoldiger dames de setwinst, 25-22.

Door een hoge servicedruk in combinatie met knap verdedigingswerk van de libero, Anna, pakt Smash al snel een knappe voorsprong op Zuidwolde. Er was geen twijfel over mogelijk dat deze voorsprong niet mocht worden weggegeven. Een vijfsetter was nog de enige mogelijkheid om de wedstrijd te winnen. Smash wint door hard werken de vierde set met 20-25 en verlengde de wedstrijd met een vijfsetter.

De vijfde set begon in tegenstelling tot de vierde set heel erg rommelig. In korte tijd ontstond er een grote achterstand voor Smash en ondanks het harde werken in de verdediging als de aanval mocht het helaas niet baten. V.C.Z. pakt de set overtuigend met 15-7 en wint daarmee met 3-2 van Smash DS2. Aanstaande vrijdag spelen de dames weer thuis (helaas zonder publiek) om 21:00 uur tegen C.S.V. D4 uit Zwolle.