Smash DS1 pakt eerste zege in de promotieklasse

Smash Beilen DS1 komt dit jaar wederom uit in de promotieklasse. Smash won vrijdagavond 18 september overtuigend de eerste competitiewedstrijd met 4-0 van Flash Veendam DS2! In de eerste set maakt Smash een kleine voorsprong op Flash, uiteindelijk geeft Smash iets teveel ruimte en gaat het in de eindfase gelijk op. Smash weet met tactische ballen en een strakke service de set naar eigen hand te nemen en wint de eerste set met 30-28.

In de eerste set was het in de eindfase hard werken voor de Beiler dames. De tweede set daarentegen liep Smash Beilen ver uit op Flash en pakte een ruime voorsprong van zes punten. De pass ging steeds beter lopen en de aanval werd uitstekend afgemaakt. Met twee knappe service series van de Beiler dames weet Smash de tweede set overtuigend te pakken met 25-14.

De derde set werd nipt gewonnen. Aan beide kanten lag een sterke service druk. Smash ging steeds beter & sterker verdedigen en brachten de service pass steeds beter. De aanval werd afgewisseld van sterke aanvallen tot tactische ballen. De derde set pakt Smash na hard vechten in de eindfase met 25-23.

Smash was gebrand om 5 punten te pakken en dit was ook duidelijk te zien in de laatste set. Er werd vanaf het begin af aan sterk geserveerd, verdedigd en er werd optimaal gebruik gemaakt van alle aanspeelpunten. Tactische korte ballen van de spelverdeler heeft Smash dan ook nog vele punten opgeleverd. Smash pakt hier de eerste zege in de promotieklasse! Volgende week zaterdag 26 september speelt Smash DS1 uit tegen Flash Nieuwsleusen.