Smash DS1 pakt belangrijke punten tegen Captain Kangeroe DS1 in thuisduel

Na drie nederlagen op rij, boekten de dames van het eerste afgelopen woensdag een 3-1 overwinning op Captains Kangeroe DS1. In voorgaande wedstrijden namen de dames het op tegen ploegen die meedraaien in de top. Nu stond het duel tegen Captains Kangeroe op het programma.

Smash kwam moeilijk uit de startblokken en kreeg de service van de Kangeroes niet onder controle, wat leidde tot een groot verschil in het voordeel van de Kangeroes. Er werden een aantal punten gescoord, maar niet voldoende om in te haken op de Kangeroes. Halverwege de set werden er een aantal wissels gemaakt, maar helaas was het niet voldoende en gaat de setwinst naar de Kangeroes, 14-25.

Smash was vastberaden om de punten thuis te houden. Na het verliezen van set één waren de dames gebrand om deze set te winnen. De set liep gelijk op, halverwege werden er een aantal cruciale wissels gemaakt. De verdediging van Smash ging steeds beter lopen en oefende sterke servicedruk uit naar de tegenpartij. Met een flexibele voorsprong gaat Smash de eindfase in, maar door een aantal fouten had Smash weinig kans tot scoren. Smash wint uiteindelijk de set met 25-22.

In de derde set pakt Smash een overtuigende voorsprong, maar laat ook de Kangeroe spelen. Een aantal fouten kost Smash een paar punten, maar behoudt een voorsprong. De spelverdelers weten vrijwel alle spelers optimaal te benutten, met variatie in de aanval wist Smash over de buiten- en de middenaanval tactische en aanvallende punten te scoren. Verdedigingswerk bij de Kangeroes was zoekende, maar door hard werken wint Smash de derde set met 25-20.

Door de gedrevenheid van de spelers in deze set maken de Kangeroes geen enkele kans tegen de Beiler dames. Smash speelt zich ruim met 8 punten los van de Kangeroes. De Beiler dames waren scherp, gedreven en gebrand om te winnen. Dit resulteerde in een setwinst van 25-10.

Dankzij deze overwinning behoudt Smash de 10e plaats. Komende vrijdag speelt Smash DS1 wederom thuis. De ploeg speelt om 21.00 uur in de Drenthehal.