Smash Beilen DS1 verliest in duel tegen Flash Nieuwleusen

Afgelopen zaterdag 26 september speelden de volleybaldames uit Beilen tegen Flash Nieuwleusen. Een ploeg die zij in de voorgaande jaren ook al vaker tegen zijn gekomen. Tijdens het voorbereidingstoernooi wisten de ploeg uit Beilen gelijk te spelen, maar helaas mocht het afgelopen zaterdag niet baten.

De eerste set waren de ploegen tot aan de 10 punten aan elkaar gewaagd. Flash had een sterke service druk, maar Smash kreeg je service pass steeds beter onder controle. Er werd gevarieerd in de aanval en er werden mooie punten gemaakt. Helaas voor Smash wist Flash in de eindfase wist Flash de gaten te vinden en namen de set naar eigen hand. Smash verloor de eerste de met 25-17.

In de tweede set ligt er een sterke service druk aan beide kanten en werden er ook direct punten gescoord. Knap verdedigingswerk en de sterke aanvallen aan het net zorgde ervoor dat Smash gelijk op liep aan Flash. Helaas trok Flash wederom aan het langst eind en wint de set van 25-20.

In de derde set kwam Smash op een gigantische achterstand door een sterke servicebeurt aan de kant van Flash. Uiteindelijk weet Smash na hard werd, knap te verdedigen en onder druk te serven nog terug te komen in de wedstrijd. Helaas wordt het harde werken niet beloond en verliest Smash ook de derde set, 25-14.

Smash was gebrand om een punt meer naar huis te nemen! De Beiler volleybaldames trekken gelijk op met Flash. Er werd punt voor punt gewerkt! Er werd gescoord met tactische en harde smash ballen, de servicedruk naar de tegenstander was hoog en er werd optimaal gebruik gemaakt van alle aanspeelpunten. In de eindfase weet Smash het toch weer spannend te maken, maar pakt de set overtuigende met 25-27! Aankomende vrijdag speelt Smash Beilen thuis tegen Animo’68 DS2.