Smash Beilen Dames 1 pakt moeizame overwinning op Animo’68 DS 2

Helaas begon Smash Beilen DS1 gisteren aan hun eerste wedstrijd zonder fysiek publiek tegen Animo’68 DS2. De wedstrijd was niet volledig zonder publiek, de livestream via het Facebook-account van Smash Beilen DS1 trok veel online publiek! Voorafgaande aan de competitie hebben de volleybaldames al een aantal oefenwedstrijden tegen deze ploeg gespeeld, waardoor Smash wist dat dit geen makkelijke pot zou worden.

Smash begon vastberaden aan de wedstrijd, waardoor zij in de eerste set op 6 punten voorsprong kwamen. Door een foutenfestival aan de kant van Smash kwam Animo’68 terug in de wedstrijd. Uiteindelijk trok Animo’68 aan het langste eind, de Beiler volleybaldames moesten de set uiteindelijke weggeven met een eindstand van 23-25.

Bij de tweede set stak Smash de koppen bij elkaar. De tweede set moest en zou gewonnen worden door de Beiler dames. De set ging gelijk op. Na een sterke servicebeurt van Animo’68 stond het inmiddels 16-18 in het voordeel van Animo’68. De time-out werd besproken dat er meer vuur in het spel moest. Dit hoefde de coach geen twee keer te zeggen. Na een zenuwslopende eindrace waar beide ploegen voldoende kansen kregen om een matchpoint te maken trok Smash uiteindelijk aan het langste eind en trok de set naar zich toe met een eindstand van 29-27.

De derde set begonnen de dames uit Beilen zoals ze de tweede set geëindigd waren. Met een hoge service druk, nette set ups en een hoog scorend vermogen was Smash vastberaden de punten in Beilen te houden. Punt na punt werd er gescoord waardoor er ondertussen de stand van 19-05 op het scorebord zichtbaar was. Met een korte service beurt probeerde Animo’68 zich nog terug te knokken in de wedstrijd. Echter was Smash te sterk en trokken ze uiteindelijk de set naar zich toe met een stand van 25-10.

Om de punten in Beilen te houden was het noodzakelijk om óók de beruchte vierde set te winnen. De set begon moeizaam. De pass was niet volledig onder controle en ook aan het net werden er slordige foutjes gemaakt, hierdoor liepen de dames een achterstand van 13-18 op. Echter was Smash niet van plan om de punten weg te geven. De service druk werd weer opgevoerd, de power bij het net was weer terug en de prikballetjes werden weer netjes weggelegd bij de tegenstander. Smash knokte zich terug tot een gelijke stand van 18-18 en was weer aan service. Jorien Vos was aan service en vastberaden deze set uit te serveren. Hier was geen woord aan gelogen. Vos weet met een hoge service druk Smash naar de overwinning te serveren en zo trekt Smash de set naar eigen hand, 25-18! Dit resulteerde in een 3-1 overwinning voor de volleybaldames van Smash Beilen DS1. Omdat het de week van de scheidsrechter was werd de scheidsrechter van de avond bedankt met een klein geschenk!