Selectie Smash Beilen presteert tijdens de Halle Cup!

De selectie van het eerste en tweede dames team van Smash Beilen is afgelopen weekend afgereisd naar het Duitse Halle voor een weekend vol volleybal. Zaterdag ochtend stonden de dames om kwart over 8 al klaar in de blauw-witte trainingspakken voor de sporthal.  Dames 1 moest wegens werk, blessure, school en ouderdom 4 speelsters missen.  Hiervoor in de plaats kreeg het team versterking op de diagonaal van Fleur Hukema (dochter van Rob Hukema). Dames 2 moest helaas 1 speelster missen en er werd dit weekend gespeeld zonder libero.

Na een ritje van 2 uur, net over de grens, kwamen ze aan in het mooie, pittoreske dorpje: Halle. Rob had het toernooi al meerdere malen gespeeld en de dames werden hier dan ook met open armen ontvangen. De speelsters van dames 1 wisten uit eerdere ervaring dat het belangrijk is gelijk het materiaalhok te bezetten als je in een sporthal slaapt, zodat je in ieder geval ‘s avonds nog een paar uurtjes slaap kan meepakken. Zo gezegd, zo gedaan. De luchtbedden werden opgepompt (waarvan er eentje al naar een uur leeg was) en de bedden werden opgemaakt. Toen iedereen eenmaal alles op de plaats had liggen konden de speelsters zich opmaken voor de eerste wedstrijden. Er waren zeven deelnemende teams, dames 1 en 2 zaten bij elkaar in de poule en kwamen elkaar gelijk de tweede wedstrijd al tegen.

Marlous Tol had de tegenstanders even geobserveerd en riep gelijk tijdens de eerste, beste bal: “We worden eerste”.  Zo gezegd zo gedaan, de eerste wedstrijd begon dames 1 gelijk met volle druk te spelen en liet weinig puntjes liggen. Karlijn Greidanus en Ilse Poede wisselde de eerste set mooi af en speelden alle speelsters vrij, de eerste wedstrijd werd met 2-0 gewonnen. Het was dubbel feest na deze eerste wedstrijd want ook dames 2 ,onder leiding van Jannes Hilberts, liet de Duitse meiden even zien wat volleyballen was. Dames 1 denderde deze dag gewoon door en lieten de hele dag stabiel en overtuigend volleybal zien, de tegenstanders waren hier niet tegenop gewassen en ze lieten dan ook geen setjes liggen. Dames 2 speelde ook boven het eigen niveau en liet mooi volleybal zien, helaas lieten ze hier en daar een steekje liggen wat steeds nipt of net geen setwinst opleverde.

Na een lange dag volleyballen was er een heerlijk buffet geregeld in het lokale dorpje. Er werd heerlijk van gegeten en na het eten was het tijd voor een feestje. Helaas (voor de DJ) bestond het feestje grotendeels alleen uit Smash Beilen leden, maar dat maakte het voor de meiden  en coaches niet minder gezellig.  De Duitse schlagers en après-ski muziek vloog ons om de oren met hier en daar een Nederlandse hit. Het feestje was erg gezellig, maar omdat het al om half 8 begon was iedereen rond 11 uur kapot en wilden de meesten wel een poging doen om te slapen. 

Het slapen was een groter probleem dan het volleyballen, er werd veel kabaal gemaakt en een aantal speelsters kon het snurken van de coaches niet aan. Zij besloten op een houten bankje in de kleedkamer te slapen (voor de gevoel: dat ligt niet lekker). Ook was er een luchtbed lek geraakt waardoor er een aantal op de grond moesten slapen (dit ligt ook niet zo lekker), dames 2 was dus in topvorm zondagochtend. Dames 1 daarentegen heeft heerlijk in stilte geslapen in het materiaalhok en nergens last van gehad J.

Zondagochtend stond het ontbijt (al) om 8 uur klaar. Het was een heerlijk ontbijt en het was prima voor elkaar. Dames 1 stond tijdens de eerst wedstrijd weer lekker te ballen en liet opnieuw een vaste en stabiele basis zien. Naar mate het toernooi vorderde zag men dat de afstemming beter werd met de spelverdelers en er steeds meer power achter de aanvallen kwam. Ook Fleur Hukema (libero in de eredivisie) liet even zien dat ze ook nog een balletje kon aanvallen. Dames 2 daarentegen had wat opstart problemen (mede door de slechte nachtrust) en wist helaas de tegenstander niet onderuit te halen. De tweede en derde wedstrijd gingen beter en wisten ze het eigen niveau weer op te pakken. Susan Rooseboom liet zien dat ze naast dames 2 het ook prima kon doen bij dames 1 en wist voor het eerste ook flink want punten binnen te slepen op de hoofdblokkering.

 

Dames 1, had zoals voorspeld, de eerste plaats binnen gehaald en dames 2 is uiteindelijk vijfde geworden. Het was zeker een erg leuk weekend en zeker voor herhaling vatbaar. Iedereen is in de loop van het weekend gegroeid en een groot deel is weer terug op het niveau als dat van voor de zomervakantie. 

 

’s Avonds 5 september staat voor dames 1 het volgende voorbereidingstoernooi op het programma: het Ritola toernooi in Zuidlaren. Dames 2 speelt 11 september samen met dames 1 en heren 1 het Smash Starttoernooi in de Drenthehal.