Prima competitiestart vernieuwd N4 2

Na de zomerstop werden de mini-teams wat door elkaar gegooid. Er bleven drie speelsters, te weten Dyone Everts, Babet Kersing en Nynke Beuling. Nieuw zijn Zoë Geleynse en Roos Bijlsma. En dat betekent even wennen aan elkaar en weer bouwen aan een nieuw team. De opdracht voor de coaches Sonja Kersing en Maurits Beuling was simpel: smeed een team en werk aan het niveau.

En de daad kon direct bij het woord gevoegd worden zaterdag 3 oktober in Zuidwolde. Smash N4 2 speelde eerst tegen Smash N4 3 en daarna tegen Olhaco N4 1. De eerste wedstrijd was de onderlinge strijd tussen N4 2 en N4 3, de strijd tussen de coaches Maurits Beuling/Sonja Kersing en Iris Dekker. Het werd een sportieve en gelijk opgaande strijd. De eerste set won N4 3 met 21 – 17. De tweede set won N4 2 met 20 – 17. Een gelijkspel en 2 punten erbij.

Na een half uur pauze en verstoppertje doen, kon het team aantreden tegen Olhaco N4 1. Een sterk team en al snel kwam Smash N4 2 op een onoverbrugbare achterstand en de kopjes gingen naar beneden. Er werd verloren met 9 – 27. De coachen moesten het team even opbeuren: “We spelen tegen een goede tegenstander, maar we blijven er wel fanatiek voor gaan en we blijven ook positief en laten de koppies niet hangen.” En dat hielp. In de tweede set namen de meiden een ruime voorsprong en leek de winst binnen. Toch kwam Olhaco sterk terug en bij de stand 19 – 19 serveerde Dyone en toen de bal in de lucht was ging de zoemer en na de zoemer kwam de bal op de grond. Winst of gelijk? De scheidsrechter gaf terecht een punt en dus een 20 – 19 winst en weer een gelijkspel en 2 punten. Heel erg goed gedaan meiden! Blijf er in geloven en laat je
niet uit het veld slaan. Mooi was ook de ontwikkeling van de ‘nieuwe speelsters’ Zoë en Roos. Zoë nam de tijd voor haar opslag en scoorde daarmee op een gegeven moment 3 punten op een rij. Roos is fanatiek en leergierig en heeft een positieve inbreng. Heerlijke zaterdagochtend!

Volgende week speelt Smash N4 2 in Smilde tegen Sudosa-Desto N4 2 (09:00 uur) en VCZ N4 1 (10:00 uur).