Offday Heren 1

 

Na het verlies in Nieuwleusen vorige week stonden de heren van Smash afgelopen vrijdag tegenover wederom een sterke tegenstander. Na een seizoen eerste klasse waren de heren van En Bloc vanuit Veenoord naar Beilen gekomen. De ontmoetingen in het verleden waren altijd mooie wedstrijden geworden en ook al kampten beide ploegen met blessures, de hoop was dat het ook dit keer een spannende wedstrijd zou worden.

Bij Smash kregen de jeugdtalenten Gerko Zinger en Thijs Rijnberg een kans om zich te laten zien. En dat deden ze niet onverdienstelijk. Met goed passwerk en veel kracht in de aanval deden de jongens niet onder voor de vaste krachten van heren 1. En hoewel dat een mooie constatering is zat daar ook het gebrek aan de kant van Smash. De vaste spelpatronen ontbraken bij de Beiler heren en dat gecombineerd met te weinig servicedruk en onvoldoende aanvallend vermogen zorgden ervoor dat deze wedstrijd helaas niet de gebruikelijke spanning in zich had.

 

En Bloc serveerde direct vanaf het begin met een hoge servicedruk. Het lukte Smash niet om hier onderuit te komen en als er een rally ontstond bleek de tactische bal een te grote opgave. Zo af en toe lukte het Smash om in de stand dichterbij te komen maar dan gaven de heren uit Veenoord weer gas en was het gat weer geslagen. Vorige week werd in de laatste set nog een puntje gered maar ook dat lukte Smash dit keer niet. De wedstijd ging met 0-4 (19-25, 17-25, 21-25 en 12-25) verloren.

De volgende wedstrijd van Smash is op 31 oktober in Dalfsen. Om 17.00 uur wordt dan aangetreden tegen koploper Ouvol.