Meisjes D door als poulewinnaar NOJK

Gisteren was het zover de voorrondes van het NOJK in Assen. Om half 11 verzamelde we ons bij de sporthal en gingen we op weg naar de Timp. Marit, Lillian, Julia, Fleur, Lisa, Renée en Lara mochten de klus vandaag gaan klaren.

Onze eerste wedstrijd speelden we tegen Lycurgus. De eerste set mochten Marit, Lillian, Julia en Lisa aantreden. De eerste paar punten moesten de meiden duidelijk wennen aan het kleine veld en de lichtere bal. Maar na een paar punten waren we helemaal in het spel en ging het eigenlijk heel erg goed. Deze eerste set wonnen we dan ook overtuigend. De tweede set maakte Lycurgus ons wat moeilijker en maakte we zelf ook domme fouten. Gelukkig hielden we ons koppie erbij en was ook deze set voor ons. Onze eerste wedstrijd van het NOJK verdiend met 2-0 gewonnen. 

De volgende wedstrijd speelden we tegen VVH (Harderwijk). We hadden deze tegenstander net ook al zien spelen maar wisten niet zo goed wat we er verder van konden verwachten. Met veel aanmoediging vanaf de kant maar ook een positieve instelling van de meiden in het veld wonnen we deze eerste set ook. Nu moesten we natuurlijk ons koppie er weer bijhouden en zorgen dat we de tweede set ook zouden gaan winnen. En dat deden we, na een mooie wedstrijd waarin we al veel meer mooie dingen zagen als de wedstrijd hiervoor wonnen we deze wedstrijd ook met 2-0. 

Een wedstrijd pauze en dan konden we aantreden tegen de hopelijk laatste tegenstander van vandaag, de Bevers. Tussen de wedstrijden door al even naar de stand gekeken en daar zag ik samen met de ouders op de tribune dat we eigenlijk al aan een set genoeg hadden om poulewinnaar te worden. Dit  hadden we natuurlijk niet tegen de meiden gezegd. De Bevers zou onze sterkste tegenstander worden vandaag en deze tegenstander had ook nog maar een set laten liggen. De eerste set begonnen we sterk, met mooie opslagen en een sterke verdediging waren we te sterk voor de Bevers. De tweede set begonnen de Bevers sterk en daar konden wij ons niet overheen zetten, de tweede set was voor hen. Maar deze laatste verloren set maakte niks meer uit want we waren als POULEWINNAAR!!!

De volgende ronde spelen wij op 7 februari, de plaats weten wij nog niet.