‘Nieuw’ Smash N5 1 start veelbelovend

Na een korte winterstop gingen veel meiden uit niveau 4 over naar niveau 5 en zo konden er uit 21 meiden 4 teams worden samengesteld. Er werd wat gemixed en naar de voorkeuren van de meiden gevraagd en zo ontstond een ‘nieuw’ Smash N5 1. De coaches Annika Lier en Manon Hunse en speelsters Iris Eding, Sanne Eding en Tamara Werndly bleven. Nieuw zijn Babbet Kersing en Nynke Beuling. Een leuk en gezellig team! Maar er moest natuurlijk ook gevolleybald worden.

De eerste wedstrijd in De Trasselt in Hoogeveen moest er tegen Smash N5 4 gespeeld worden. Een team dat al 1,5 seizoen in deze samenstelling op niveau 5 speelt. Voor Iris, Sanne en Tamara geldt dat ook, maar voor Babet en Nynke was dit niveau nieuw. De meiden moesten even aan elkaar wennen en aan het niveau. N5 4 speelde net even beter, meer bovenhands en meer geplaatst. Ook de teller was nog niet wakker en dat koste beide teams ook punten. Uiteindelijk werd er twee keer verloren (19 – 29 en 21 – 29), maar dat is geen schande tegen de ‘routine’ van N5 4.

De tweede wedstrijd werd er gespeeld tegen Sudosa-Desto N5 3. Er zat duidelijk een stijgende lijn in en het 3 keer spelen ging al veel beter. In de 1e set pakte Smash N5 1 de voorsprong, gaf die aan het einde bijna nog weg maar won met 28 – 32. De tweede set nam Smash N5 1 een ruime voorsprong en gaf die niet meer weg (27 – 32) en zo waren de 4 punten binnen.

Al met al een knappe prestatie van een team waar nog heel veel groei in zit. Zaterdag 13 februari speelt het team in Smilde 2 competitiewedstrijden. Tot dan!

Klik hier voor een videoverslag!