MC1 ongeslagen op voorbereidingstoernooi

Afgelopen zaterdag 11 september had MC1 een opstarttoernooi van de competitie in Zuidlaren bij Ritola. Na lange tijd werden er weer wedstrijden gespeeld, in onze poule 3 stuks. De eerste wedstrijd was tegen Tjoba. MC1 ging voor het eerst met positie spelen. Hier was de afgelopen week al intensief op getraind. De wedstrijd verliep erg goed en stonden dan ook al snel voor. Trainer Fokke was mee om het positiespel in goede banen te leiden. Hij was super tevreden over het spel en er werd zelfs over gesproken op de tribune. De eerste wedstrijd werd dan ook makkelijk gewonnen met 25-6 en 25-13. Daarna was er een lange pauze van 1,5 uur. In deze pauze werden de meegenomen broodjes genuttigd en heerlijke tosti’s gegeten, gemaakt door zeer vriendelijk medewerkers van de kantine. Dan eindelijk na de lange pauze mochten de meiden weer spelen. Nu was de wedstrijd tegen Surf uit Vries, dit team was eerstejaars C en aangevuld met wat mini’s niveau 6. Door de lange pauze kwam MC1 weer moeilijk op stoom en keken ze zelfs af en toe even tegen een achterstand aan. Uiteindelijk begon alles weer te draaien ook met de posities en werd er weer heerlijk gescoord. De tweede wedstrijd werd dan ook gewonnen met 25-17 en 25-17. Na deze wedstrijd was er nog even een ingelaste wedstrijd in de B-junioren poule. De tijd was erg kort en daarom kon er maar 1 set gespeeld worden. Maar deze set was zeer de moeite waard met geweldig spel en de coaches en trainer stonden dan ook te glunderen langs de lijn. Het was een lang gelijk opgaande strijd, maar MC1 won met 25-21. Na de tijd hoorden wij dat Rolde MB1 nogal wat geruzie had in de kleedkamer om de nederlaag, want zij hadden alles gewonnen in hun eigen poule. Na dit fraaie intermezzo moet MC1 nog aantreden tegen Ritola. Degene die zou winnen, was ook de winnaar van het toernooi. MC1 ging zeer overtuigend van start en nam dan ook al snel een voorsprong. De eerste set werd dan ook gewonnen met 25-18. De tweede set was op zich ook vrij eenvoudig, maar dit kwam vooral dat bij de stand van 18-11, de tegenstander ging klagen dat wij niet eerlijk telden. Het respect van de tegenstander was dan ook wel even zoek op hun eigen toernooi. Helaas voor hun was MC1 niet onder de indruk en speelde de wedstrijd prima uit naar een eindstand van 25-13. De meiden waren nu dus eerste van het toernooi geworden. De 1e prijs was een mooie schaal met bruin fruit (warme hapjes), sommigen wisten niet wat dat was bruin fruit. Het smaakte iedereen goed en daarna zijn wij in het donker rond 21.15 uur weer huiswaarts gekeerd.

Meiden bedankt voor het geweldige spel. Hopelijk zien wij de komende competitie ook zulke wedstrijden.