Heren 1 wint van directe concurrent

Afgelopen vrijdag stond de wedstrijd tegen Oryx uit Groningen op het programma in de Drenthehal. Op papier de nummers 3 tegen 4. Voor Dive2adventure/Rewodak Smash H1 was het belangrijk om te winnen om zich te verzekeren van de 3de plaats in de hoofdklasse.

Smash begon de wedstrijd direct geconcentreerd en vol bravour. De passing lag goed waardoor de spelverdeling lekker kon variëren. Na twee mooie series sprongservices van Mark en Rick Bruijnis liep Smash uit naar een voorsprong van 8 punten. Dit werd netjes uitgevolleybalt waarmee de eerste set met 25-18 binnen was. Ook de tweede set werd bijna als kopie van de eerste afgesloten met 25-20 winst in het voordeel van Smash. De derde set werd er een wissel toegepast onder de spelverdelers en Smash ging door waar het gebleven was. De blokkering had zich netjes aangepast en verdedigend werd er hard gewerkt om de ballen van de vloer te houden. Met mooie reddingen en een goed spelende Jochem van Hal, die op de buiten positie aan de lopende band scoorde, werd de derde set afgesloten met een 25-17 winst. In de vierde set leek het alsof de buit binnen was. Met het hoofd al half in de kantine, was Smash duidelijk een stuk minder scherp. Veel foutjes resulteerden in een punt voor Oryx door de vierde set te winnen met 20-25. 

De einduitslag van 3-1 zorgt er voor dat Smash H1 zich met deze 4 punten tijdelijk weer terug zet op de tweede plaats. Met nog vier wedstrijden te gaan dit seizoen ligt alles nog open en blijft het spannend in de kop van de Hoofdklasse bij de mannen.