Heren 1 wint moeizaam in Slagharen

Smash heren 1 speelde afgelopen zaterdag in Slagharen tegen Side-Out H4, nummer 8 op bezoek bij nummer 9. Met slechts 6 man reisde het team af naar Slagharen, hierdoor moest coach Siertsma een buiten aanvaller op de mid positie neerzetten. 

 

De eerste set werd gelijk goed begonnen en met enige servedruk stond het 6-1 voor Smash. Het team stoomde door naar 15-5. Vanaf dat moment liet Smash de touwtjes vieren en werd de set via 18-8 en 16-25 gewonnen. De tweede set liet Smash de tegenstander meer in het spel komen en werd er bij 11-17 een time out genomen. Na deze time-out maakte Smash gelijk 4 punten op rij en werd Side-Out gedwongen om een time out te nemen. Met wisselvallig spel werd de set verloren met 18-25. De derde set was een copy van de eerste en via, 9-6, 14-9, 20-18 werd de set gewonnen met 25-18.

Helaas was de 4e set een copy van de tweede set. Smash wisselde goed spel af met individuele fouten. Bij 13-22 kreeg een speler van Side-Out een blessure en kon zoals het zich liet aanzien helaas niet meer verder spelen. Het team had geen wissel spelers en zodoende werd de tijd voor blessure afhandeling afgewacht of verder spelen nog een optie was. Met 5 spelers mag volgens de officiële regels het team niet verder spelen. Vanwege enige onduidelijkheid over deze regel werd besloten om door te spelen en een melding op het wedstrijdformulier te maken dat vanaf 13-22 Side-Out de wedstrijd vervolgd met 5 spelers. De 4e set wist Side-Out nog naar zich toe te trekken met 13-25.

De 5e set moest de beslissing brengen wie de winnaar van de dag zou worden. Smash kwam snel uit de start blokken en zorgde bij 8-4 voor de gebruikelijke veld wissel. Toch liet Smash door persoonlijke fouten Side-out weer tot 12-12 komen, waarna Smash de definitieve klap uit deelde en de set won met 15-12. De wedstrijd is deze dag geëindigd in 3-2 voor Smash en in afwachting van de NeVoBo zou de uitslag ook nog 3-1 voor Smash kunnen zijn als de 4e set als nog eindigt in 25-22 voor Smash. Met minimaal 3 punten reist het team weer af naar Beilen.

Op 15 januari speelt  Smash heren 1 om 20.30 uur thuis tegen de nummer 3 VVE, dit team werd eerder dit seizoen in een beker wedstrijd nog verslagen.