Heren 1 snoept punt bij koploper

In tegenstelling tot vorige week vrijdag stond Smash Heren 1 afgelopen zaterdag tegen de koploper in de poule, Dalen Heren 1. De prognose voor de wedstrijd werd op 3-1 voor Dalen Heren 1 gesteld. Dit zou al een overwinning voor de heren van Smash zijn. Deze week werd de wedstrijd in Dalen gespeeld.

Het team van Smash kwam aan met 7 spelers, 1 speler te kort. Xander Sinnige zat thuis met griep. Andre Mos zat de eerste zet op de bank.  Smash liet de eerste set niet zien dat het team niet compleet was en speelde goed met de heren van Dalen mee. Na een voorsprong te pakken van 5 punten bleef Smash voorlopen en er werd hard gewerkt door het team. De eerste set werd gewonnen met 25-21. De prognose was dus al binnen na de eerste set.

Net als vorige week vond Kor Siertsema het spel goed en de opstelling bleef hetzelfde in de 2de set. Smash kreeg vrijwel direct een gevaarlijke opslag tegen zich en liet hier erg veel punten door vallen. Jan Koerts werd gewisseld voor Andre Mos om het spel te proberen om te keren. De heren wisten zich nog wat terug te vechten maar de heren van Dalen waar deze set sterker en pakten deze set dan ook met 25-14 voor Dalen.

De 3de set begon met dezelfde opstelling als de 2de set was geëindigd. Het spel was in de 3de set ook vrijwel hetzelfde. De opslag van Dalen was zeer sterk en Smash kon deze niet goed oppakken en kon hierdoor geen sterke aanval brengen. De set resulteerde in een verlies van 25-10.

In de 4de set moest het dan gebeuren voor Smash. De opstelling werd verandert door Jan Koerts op mid te laten spelen, Erik Herrewijn werd van mid naar buiten verplaatst en Richard Oude Breuill zat deze set op de bank. De poging van Kor Siertsema om het spel aan te passen was echter tevergeefs. Smash kreeg in de 4de set er ook weer van langs en verloor de set met 25-12.

Dalen pakt de winst met 3-1 maar zijn wel een set verloren aan Smash. Voor Smash is dit een overwinning. De volgende wedstrijd vindt plaats op 19 december om 18:00 uur in Slagharen.