Heren 1 sluit prima seizoen af

Afgelopen zaterdag heeft Smash Heren 1 een prima seizoen afgesloten. Tegenstander was Flash 3 in Nieuwleusen. Ter ere van de tegenstander, dat na zeventien jaar samen gespeeld te hebben afscheid neemt van het competitievolleybal, werd voor de gelegenheid in de thuisshirts gespeeld.

Om plek vijf op de ranglijst veilig te stellen moest gewonnen worden. En die winst zou met minimaal tien punten verschil over de hele wedstrijd gehaald moeten worden om ook de tweede doelstelling te halen: ‘meer punten voor scoren in het hele seizoen dan punten tegen krijgen’. Door de eerste set met 14-25 binnen te halen werd het gat van tien punten al geslagen. De tweede set liet de ploeg uit Beilen de concentratie iets lopen maar ook die werd met 22-25 gewonnen. Smash pakte de draad in de derde set weer op met 14-25. Zoals de derde set een kopie van de eerste was leek de vierde een kopie van de tweede te worden. Maar dit keer lukte het Smash niet het tij te keren waardoor de laatste set van dit seizoen weggeven moest worden met 25-23.
 
Smash Heren 1 sluit hiermee het seizoen 2015-2016 af met een vijfde plek op de ranglijst. Alle doelstellingen die in september waren uitgesproken zijn daarmee ruimschoots gehaald. Smash kan dus met tevredenheid terugkijken. Komende zomer wordt afscheid genomen van Matthijs Siertsema en Kristiaan van Dijk. Beide heren worden zeer hartelijk bedankt voor bewezen diensten en veel succes gewenst in hun verdere (sport)carriere.