Heren 1 schiet uit startblokken

Voor de heren van Smash stond afgelopen vrijdag de hervatting van de competitie na de winterstop op het programma. Voor de derde keer dit seizoen was VVE ’86 uit Erica tegenstander. De bekerwedstrijd was een prooi voor Smash, terwijl de uitwedstrijd winst voor de ploeg uit Erica had opgeleverd. Beide ploegen liggen elkaar goed en ook deze ontmoeting in Beilen leverde een spetterende wedstrijd op.

Met een ploeggenoot down-under en een ploeggenoot hoog in de Alpen werd te vervanging een beroep gedaan op jeugdspeler Thijs Rijnberg. Met Thijs is de eerste set op de bank was het duidelijk dat de heren uit Beilen nog wat moeilijk uit hun winterslaap kwamen. VVE nam direct een voorsprong en hield Smash onder druk. De set ging dan ook met 17-25 naar de uitploeg.

Smash gooide daarop de opstelling voor de tweede set om. Thijs ging op de midpositie spelen en Richard Oude Breuil verhuisde van de midpositie naar de positie op de buitenkant. Direct aan het begin van de set zette Smash druk via de service. De zwakke plekken werden opgezocht in de ploeg van Erica en dat wierp zijn vruchten af. Smash trok deze set met 25-19 gedecideerd naar zich toe.

En dus waren de ploegen weer in evenwicht. En dat bleef ook het geval in de rest van de wedstrijd waarbij Smash telkens licht in het voordeel was. Met veel enthousiasme en inzet werd goed tegenspel geboden aan het kwalitatief betere VVE. Een kleine achterstand in het begin van de set werd snel omgebogen maar de heren uit Erica bleven niet iets dichterbij dan in de tweede set. Toch nam Smash iedere keer een stukje meer voorsprong tot ze op setpoint uitkwamen. De eerste werd niet verzilverd waarna VVE een aantal punten op rij kon scoren. De gasten kwamen zelfs op gelijke hoogte (24-24) voordat de heren uit Beilen de service terugveroverden en het tweede setpoint konden claimen. Deze werd wel afgemaakt waarmee ook de derde set in Beilens voordeel werd beslecht.

De vierde set kende een soortgelijk verloop als de derde set. Inclusief de voorsprong tot er dit keer zelfs een aantal matchpoints werden veroverd. Ook dit keer was een sterke service vanuit Erica te lastig voor Smash om de set zonder verlenging te beslissen. En ook dit keer kwamen de heren uit Beilen voor op 25-24. Voor coach Cor Siertsema reden om Jan Koerts als blok in te brengen voor spelverdeler Kristian Dijk. En alsof hij het kon voorzien, Jan mocht inderdaad een poging doen de aanval van VVE te blokkeren. Wat er daarna gebeurde aan het net was zoveel dat alleen de scheidsrechter uitkomst kon bieden en die gunde het punt aan Smash. Dit betekent vier punten voor Smash tegen de nummer vier van de ranglijst. Een perfecte start dus na de winterstop.

Komende vrijdag, 22 januari, speelt Smash Heren 1 wederom thuis en wederom tegen een hoog geklasseerde tegenstander, Flash Nieuwleusen Heren 2. De wedstrijd begint om 20.30 uur.