Heren 1 schiet tekort

Afgelopen zaterdag stond het degradatieduel tussen Flash Nieuwleusen op het programma. Weber Mannenmode Smash Beilen verdedigde drie punten voorsprong op de ranglijst. Directe degradatie is voor beide teams niet meer aan de orde maar de verliezer zou waarschijnlijk in ieder geval tot volgende week de voorlaatste plaats bezetten.

Een bal uit onverwachte hoek zorgde na het inspelen voor een tijdelijke blessure bij Smash. Hierdoor moest direct geïmproviseerd worden. Toch ging de set aardig gelijk op. Smash speelde slim en met veel inzet. Daartegenover zocht Flash steeds vaker de buitenkant van hun aanval op omdat daar het blok bij Smash in deze opstelling het minst sterk was. Bij een stand van 20-20 zette Flash een eindsprint in de heren uit Beilen niet konden volgen. De set ging met 25-20 verloren.

Smash reageerde in de tweede set op de aanvalstactiek van Flash door het blok te versterken met een spelverdelerswissel. Dit pakte goed uit en er werd een degelijke voorsprong opgebouwd. De set leek binnen te zijn bij een stand van 18-24. Het laatste punt uit deze set bleek voor Smash echter een onneembare horde. Het lukte Flash met een goede service de zenuwen bij Smash aan te wakkeren tot ook deze set met 26-24 naar de thuisploeg ging.

Mentaal gebroken was de derde set een formaliteit. Smash kon het verlies uit de tweede set niet goed verteren. Dit werkte ook door in de vierde set waardoor geen enkel punt mee terug kon worden genomen naar Beilen. De beide sets gingen met respectievelijk 25-11 en 25-18 verloren. In plaats van drie punten voor staat Smash nu twee punten achter Flash op de ranglijst met nog een wedstrijd te gaan. Die wedstrijd is vrijdag aanstaande vanaf 21.00 uur in Beilen tegen Olhaco dat drie punten voor staat op Smash. Met andere woorden, revanche van Smash kan vrijdag dus alsnog de negende plek opleveren.