Heren 1 overtuigd weer

Vrijdagavond 12 februari hebben de volleyballers van Smash Heren 1 gestreden tegen de Pol Kraanbedrijf DAC Heren 3 uit Dedemsvaart. In de competitie staat Smash als 7e en DAC als 8e geplaatst.

Na een overtuigende winst van vorige week tegen de koploper gingen de mannen van Smash Heren 1 de strijd aan met uitzonderlijke moed en wilskracht. Het volledige team van Smash was aanwezig onder leiding van coach en trainer Kor Siertsema en om de snelheid in het spel te houden werd jeugdspeler Thijs Rijnberg meegevraagd. Het team van DAC beschikte over 6 man zonder coach en wissels.

De 1e set begon zonder enig uitblinken van elk team. Smash Heren 1 kreeg mondjesmaat de voorsprong maar werd op het nauw gevolgd door DAC Heren 3. De verdediging van heren van DAC kon niet op tegen de felle aanvallen van Smash, maar door de tactische korte aanvallen van DAC konden zij goed bijblijven. Smash Heren 1 hield de korte voorsprong tot het einde vast en won de 1e set met 27-25.

Voorafgaande van de 2e set werd het team van Smash door coach erop gewezen meer hun eigen spel te moeten gaan spelen en afstand te nemen van het spel van de tegenstander. De spelers namen dit ter harte en begonnen de wedstrijd met dezelfde opstelling als de 1e set. Er werd met grote moeite afstand genomen van DAC Heren 3 dus door wijzigingen in de opstelling van Smash Heren 1 te maken werd de set alsnog gewonnen met 25-21.

Hoe de 3e set zou verlopen had niemand van Smash gedacht. Met een frisse opstelling en wellicht euforie houden zij het team van DAC ver achter zich. De voorsprong loopt op tot zo’n 10 punten en valt niet meer in te halen van DAC Heren 3. Deze set wordt dan ook met 25-12 gewonnen.

Smash Heren 1 heeft de wedstrijd gewonnen maar is vastberaden om de volledige winst te pakken. In de 4e set zijn de heren van Smash iets te ontspannen en zijn niet doorslaggevend in hun aanvallen. DAC Heren 3 geeft niet op en houdt hun verdediging in stand. Maar na een serie van scherpe opslagen breekt Smash door deze verdediging met wint de set met 25-18 en wint de wedstrijd tegen het sportieve team DAC Heren 3 uit Dedemsvaart met 4-0.

De eerstvolgende wedstrijd van Smash Heren 1 is op zaterdag 20 februari om 18:00 uur tegen de heren van En Bloc in de sporthal van Veenoord.