Heren 1 met hakken over de PD-sloot

 

 

Afgelopen weekeinde speelde Weber Mannenmode Smash Beilen voor behoud van een plekje in de tweede klasse. In de reguliere competitie hadden de heren nog geen definitief lijfsbehoud kunnen afdwingen. Daarom moesten P/D-wedstrijden uitsluitsel geven. Drie wedstrijden tegen tegenstanders uit achtereenvolgens Veendam, Blijham en Stadskanaal. Plaats van handeling was een dampende sporthal in Leek, met zes velden kort op elkaar en weinig ruimte voor publiek.

 

De eerste wedstrijd startte de ploeg uit Beilen gedreven. Met een hoge servicedruk en goed aanvallend spel werd de Flash/Veendam met twee keer 25-14 eenvoudig opzij gezet. Daarmee bewezen ze zichzelf een hele goede dienst want dit is natuurlijk de meest optimale start van deze korte competitie. Het goede spel werd ook de eerste set van de tweede wedstrijd tegen Blijham, volgehouden. Toch kwam langzaam de klad in het spel en veel discutabele beslissingen van de scheidsrechter haalden Smash stukje bij beetje uit het spel. De eerste set werd nog wel binnengehaald (25-23) maar de tweede set kantelde, ondanks een aantal matchpoints voor Smash, de verkeerde kant op (26-28).

Door de temperatuur in de hal en het wedstrijdverloop tegen Blijham waren de Beiler heren conditioneel al aardig op de proef gesteld. Toch moesten ze zich nog een keer opladen want de beslissing zou in de laatste wedstrijd vallen. Een jonge gemotiveerde ploeg uit Stadskanaal had hun eerste twee wedstrijden gewonnen en was erop gebrand om dit ook tegen Smash te gaan doen. Over en weer werd servicedruk ontwikkeld en de set liep aardig gelijk op. Tot twee keer toe wist de Beiler ploeg een achterstand goed te maken en aan het eind van de set werden zelfs matchpoints afgedwongen. Het was echter niet genoeg voor winst (25-27) waarna Smash zoveel had gegeven dat de tweede set een formaliteit werd (17-25).

Omdat de ploeg uit Blijham haar laatste wedstrijd wel won eindigde deze in punten gelijk met Smash. Toch viel het kwartje nu wel de kant van Beilen op omdat ze met een betere verhouding tussen punten voor en tegen waren geëindigd. Net genoeg om ook voor volgend jaar weer in de tweede klasse uit te mogen komen. Het gewenste lijfsbehoud was daarmee eindelijk afgedwongen!

De competitie 2015-2016 begint eind september of begin oktober. Vanaf dat moment zijn de heren dus weer tweewekelijks in de Drenthehal te bewonderen.