Heren van Smash winnen de eerste bekerwedstrijd

Op dinsdag 7 oktober mochten de heren het opnemen tegen IVO HS1 om te strijden voor een plek in de volgende ronde van het bekertoernooi. De wedstrijd werd gespeeld in een klein gymzaaltje in Emmen, met zoals verwacht een redelijk laag dak. Desalniettemin begon Smash gemotiveerd aan de wedstrijd.

 

De eerste set verliep redelijk goed zonder al te veel fouten. Wel was het lage dak een grote veroorzaker van de meeste punten, maar na twee time-outs van de tegenpartij en geen wissels hadden de heren van Smash de set binnengehaald met 21-25. De tweede set begon echter wat rommeliger dan de eerste set. Smash begon met een andere spelverdeler en hield zich goed staande in de eerste helft van de tweede set. Nog steeds was het dak een veel geraakt object. Bij een stand van 18-18 en 20-18 was IVO genoodzaakt om een time-out aan te vragen. Na deze time-outs moesten de heren van Smash de rust zien te bewaren. Met een stand van 26-28 heeft Smash de set alsnog gewonnen. Wederom werden er een aantal wissels toegepast aan de start van de derde set bij Smash. De heren van Smash werden volledig weggespeeld in deze set. Het was duidelijk dat de rust ver te zoeken was en dat er te veel individuele fouten werden gemaakt. Uiteindelijk heeft IVO de set gewonnen met 25-13. Smash wist dat het nu alles of niets was en gingen vol moed de vierde set in. De rust was teruggekeerd en het dak werd zoveel mogelijk vermeden. De individuele fouten werden enorm gereduceerd en er werd weer gespeeld zoals de heren van Smash dat kunnen. Uiteindelijk haalde Smash deze set binnen met een score van 18-25.

Smash ging naar huis met een 1-4 winst en een plek in de volgende ronde van het bekertoernooi. Vrijdag 10 oktober mogen de heren het in de Drenthehal opnemen tegen SSS/E HS1 voor de reguliere competitie.