Heren 1 trekt net aan het kortste eind

Afgelopen vrijdag 31 oktober speelde Weber Mannenmode Smash Heren 1 weer tegen Emmen 95. Wegens ziekte begonnen de mannen van smash met 6 spelers. De basis leek gevormd, maar coach en trainer Kor Siertsema kwam met een gedurfd plan in de basis wat te wisselen met mid- en buitenspelers.

 

Dit plan leek goed uit te pakken. Na even het spel op te moeten pakken namen de mannen van smash de overhand in de eerste set en wonnen deze vervolgens met 26-24. De tweede set ging minder vloeiend. Emmen had zich na de eerste set goed herpakt terwijl het bij smash nog even zoeken was. Te laat kwamen de heren van Smash weer in de wedstrijd en werd deze set verloren met 17-25. De Smash heren lieten het er echter niet bij zitten en begonnen de derde set hoe ze de tweede hadden verlaten. Met die felle instelling lukte het de heren van Smash om Emmen 95 eruit te spelen. Na een pittige set met veel rallyballen wonnen de Smash heren de set met 25-20.

Het stond 2-1 in sets voor de Smash heren. Deze set kon de wedstrijd bepalen en weer gingen de heren met volle moet de set in. De set verliep goed. Smash had een goede voorsprong opgebouwd en was een paar puntjes van de winst verwijderd, maar het mocht niet baten. Het lukte de heren niet meer om die laatste punten te scoren en daar maakte de heren van Emmen 95 gretig gebruik van. De set werd verloren met 24-26.

Er moest nog een vijfde set gespeeld. De heren van Smash probeerde nog de winst te pakken, maar de Heren van Emmen 95 waren weer fel geworden door de onverwachte winst van de vierde set. De vijfde set werd verloren met 8-15. De volgende wedstrijd die Weber Mannenmode smash moet spelen is op vrijdag 7 november tegen V.V.E. ’86 heren 1.