Heren 1 pakt punt in seizoensopening

Afgelopen vrijdag begon voor Weber Mannenmode Smash Beilen het seizoen 2014-2015 met een thuiswedstrijd. Tegenstander Unive Dac uit Dedemsvaart had al een wedstrijd achter de rug. Daarin hadden de mannen uit Dedemsvaart geen setverlies geleden en dus trof Smash een tegenstander die vol overtuiging de wedstrijd inging. Vooraf geen gemakkelijke klus en dit werd de eerste set ook direct duidelijk. Unive hield de heren van Smash met een sterke service onder druk. Smash vocht voor wat ze waard was maar moest Unive aan het eind van de set laten lopen. Met 19-25 ging de eerste set verloren.

Omdat Unive over een sterke buitenaanval beschikte besloot Smash de tweede set te beginnen met meer lengte in de spelverdeling. De druk vanuit Unive bleef echter hoog en Smash kwam al snel op een flinke achterstand. Toch wisten de heren uit Beilen deze weer in te lopen en bijna werden de verhoudingen in de set omgedraaid. Het geluk was echter nog niet aan de kant van Smash waardoor alle grabbelballen punten opleverde voor Unive. Met 20-25 ging ook deze set verloren.

De derde set volgde bijna een overeenkomstig patroon. Smash kwam op een paar punten achterstand en wist deze pas aan het eind van de set in te lopen. Maar dit keer lukte het Smash wel om door te drukken. Met veel inzet werden twee setpoints afgedwongen op 24-22. Deze werden nog niet verzilverd en dus kwam de set in verlenging terecht. Het derde setpoint was wel raak waarmee Smash tekende voor het eerste punt in deze competitie. Helaas voor Smash was dat ook het maximaal haalbare in deze wedstrijd. Unive bleef geconcentreerd spelen en de krachten aan de kant van Smash waren grotendeels opgebruikt. De vierde set ging met 18-25 weer naar Dedemsvaart.

Al met al was de eerste wedstrijd geen slechte seizoensouverture van Smash. Volgende week speelt Smash haar eerste uitwedstrijd om 20.30 uur in Bergentheim tegen de Schutters. Deze hebben één punt uit twee wedstrijden en dus liggen hier kansen voor Smash om meer competitiepunten binnen te halen.