Een zaterdag van concentratie en blessures

Deze zaterdagochtend ging Smash N4 2 op pad naar Smilde om daar twee keer tegen Fama te spelen (N4 2 en 4). Iedereen leek fris en fruitig. Na een goede warming up werd de eerste wedstrijd gespeeld tegen Fama N4 4. Een gelijkwaardige tegenstander en dan komt het aan op geconcentreerd blijven en ook bij een achterstand de kopjes omhoog te houden. Fama N4 4 had constant een kleine voorsprong en Smash pakte die niet meer terug en zo werd de 1e set verloren met 17 – 20. De coaches Sonja Kersing en Maurits Beuling gaven aan dat het prima ging en dat de 2e set gepakt kon worden. De 2e set had Smash N4 2 de voorsprong en bouwde die aan het einde van de 2e set prima uit. Er werd uiteindelijk 26 – 14 gewonnen. Klasse! Goed geconcentreerd, prima spel en vooral veel plezier. Babet moest nog even aan de kant blijven omdat zij de bal vervelend op het hoofd kreeg, maar de andere 4 speelsters pakten dit prima op.

Tijdens de pauze ontstond een vervelende blessure bij Nynke. Tijdens het verstoppertje spelen, een vast ritueel tijdens de pauzes, kwam Nynke met haar hand tussen de opengaande schuifdeur en de zijwand. Bij de EHBO kon ze koelen, maar verder spelen lukte niet meer. Babet viel nog even in bij Smash N4 1 omdat Nicci even geblesseerd van het veld moest.

De 2e wedstrijd tegen Fama N4 2 moesten de overige 4 meiden het dus doen: Babet, Roos, Dyone en Zoë. Fama N4 2 maakte bijna geen fouten en Smash N4 2 wel. En de concentratie zakte langzaam weg en dus kwam aan de Smash-kant de bal wat vaker op de vloer. Babet ging er ook nog even geblesseerd af na een botsing met Roos. Gelukkig kon Marlieke van Smash N4 1 even bijspringen (Bedankt Marlieke en N4 1!). De concentratie was op een gegeven moment ver te zoeken en kwam ook niet meer terug. De eerste set was nog wel enigszins close (16 – 21), maar de tweede set was de pijp leeg (12 – 24). Er zit heel veel potentie in dit team. De ervaren meiden (Babet, Nynke en Dyone) kunnen goed volleyballen en de nieuwelingen (Roos en Zoë) trekken zich op aan het team en leren snel. Maar soms is vrijdagavond The Voice ook wel leuk en is er op zaterdagochtend in zo’n zaal ook wel erg veel te horen en te zien. De afleiding ligt dan steeds op de loer. Komt allemaal goed met dit leuke en gezellige team, dat weten coaches Sonja en Maurits zeker!

Volgende week gaan we naar Hoogeveen voor twee wedstrijden tegen Olhaco N4 1 en Smash N4 3.