De dubbel is binnen! Dames 1 viert feest

Afgelopen zaterdag hebben de dames van Verkeersschool Harms in Wolvega een knappe prestatie geleverd door de bekerfinale met 3-1 te winnen van VC Sneek 4.

Naast het kampioenschap van enkele weken geleden nu dus de dubbel voor de meiden uit Beilen. De bekerwedstrijd werd gespeeld in een volle warme zaal. Coach Hukema begon met de volgende basis: Poede, Tol, Kats, Sanders, Lier, Volkers. In de eerste set kwam Sneek er niet aan te pas. Smash speelde uitstekend. De pass was op orde waardoor de aanvallers goed gevonden konden worden en er werd hierdoor gevarieerd gespeeld. Een hoog niveau aan de kant van Smash, tot grote frustratie van Sneek: 25-14. In de tweede set zakte dat niveau wat weg, Sneek ging beter spelen waardoor het tot 19-19 lange tijd gelijk op ging. Toen sloeg Sneek een gaatje tot 20-22, waardoor er gevochten moest worden voor elk punt. Wat na een time out van Hukema resulteerde in setwinst 25-23. De ontlading was groot met een 2-0 voorsprong op zak. Maar met nog 1 set te gaan voor de overwinning, begint de altijd lastige derde set en dat bleek ook nu weer een ongeschreven mentale regel: het niveau zakte weg waar Sneek gretig gebruik van maakte en zij begonnen de set voortvarend. Er stond al snel een grote achterstand op het scorebord voor de dames uit Beilen: 2-9. Toch wist Smash, door een prima dubbele wissel met Kuipers en Everts, zich terug te knokken tot 14-14, maar Sneek trok uiteindelijk aan het langste eind: 17-25. Tijd om orde op zaken te stellen voor Smash en met de doelstelling om samen te vechten voor elk punt, kwamen de dames getergd het veld in. Het overtuigende spel van de eerste set was terug en de dames zijn geen moment in de problemen gekomen waardoor deze set en de overwinning met 25-17 gevierd kon worden. De beker gaat voor de tweede keer op rij mee naar Beilen, want vorig jaar werd ook de beker gewonnen van Sudosa. Coach Rob Hukema en assistent Jannes Hilberts kunnen met de dames terugkijken op een topseizoen. De dames komen volgend seizoen uit in de tweede divisie en in de nationale bekercompetitie.