Dames 2 wint derby van Quinto DS1

Afgelopen vrijdag speelde Smash Beilen de derby tegen Quinto Westerbork. Smash DS2 speelde deze avond in de nieuwe inspeelshirts gesponsord door Lovely HAIR en Schoonheidssalon Midden Drenthe. Voor Multimate Beilen Smash DS2 was het belangrijk om deze wedstrijd te winnen, om zich zo hoger in de competitie te plaatsen, Smash won dik verdiend.

Op papier begon Quinto op een 5e plek en Smash Beilen op een 10e plek. De wedstrijd werd geopend door Marije Nederhoed met een prachtige aanval over de middenpositie. Na een aantal mooie service series wisten de dames ver uit te lopen op de dames uit Westerbork. In de aanval werd er veel gevarieerd en zo wisten de dames uit Beilen de eerste set te winnen met 14-25.

De tweede set begon Smash in dezelfde opstelling als de eerste set, en gingen gelijk verder waar ze waren gebleven. Quinto bood deze set veel weerstand en liepen de dames achter de feiten aan. Door een aantal knappe services liep de stand weer gelijk op. Lisanne Meinders maakte haar comeback over de middenaanval en heeft wéér laten zien, dat ook zij, niet gemist kan worden! Met een aantal tactische ballen van Lusan Hilberts eindigde de set 20-25, in het voordeel van Smash.

De derde set werd er een wissel toegepast met de diagonaal. Spelverdeelster Noa Wilting wist diagonaal Danique Gils snel te vinden en zo werd er een direct punt gescoord vanuit de aanval. Ook aan de kant van Westerbork werden er een aantal wissels gemaakt en zette Smash daardoor aardig onder druk. Met ruim 10 punten verschil liep Quinto uit op Smash. Door de uitstekende verdedigingswerk van Anna Kamps en Dorien Hepping wisten zich terug te vechten naar 25-22, maar dit was helaas niet voldoende om de set te pakken.

De spirit van de eerste twee sets was weer helemaal terug. Door een knappe service serie van Fleur Kollmer liep Smash al snel voor op Quinto. 14-24, nog 1 punt en dan konden de dames de punten mee naar huis nemen. Door een perfecte pass en een prachtige setup scoorde Lisa Wiersma met prachtige aanval over de buiten. De set eindigde sterk in het voordeel van Smash met 14-25.

Aanstaande vrijdag spelen de dames thuis tegen V.C.Z. DS 1 om 19:00 uur in de Drenthehal!