Dames 2 verliest punten tegen V.C.Z. DS1

Vrijdag 16 november stond de wedstrijd Smash DS2 tegen V.C.Z. DS1 op papier. De uitwedstrijd werd verloren met 3-1 en de dames van Smash wouden geen herhaling van deze wedstrijd. V.C.Z. DS1 had zich gevestigd op een 3e positie in de competitie en Smash DS2 op een 8e positie. De eerste set werd overtuigend gespeeld, en de ploegen waren ook zeker aan elkaar gewaagd. Smash had uitstekende service druk en aanvallend waren zij sterk. Maar ook V.C.Z. had de service goed onder controle en aanvallend veel variatie. Smash had een sterk en hoog blok aan alle kanten van het net en in de verdediging was het af en toe zoeken. Maar de dames stonden sterk in deze set. De nodige wissels werden gemaakt, maar V.C.Z. won de eerste set met 23-25.

Nek-aan-nekrace

Smash begon met dezelfde opstelling als in de eerste set. Met een uitstekende service van Dorien Hepping en Fleur Kollmer liep Smash in grote getalen uit op V.C.Z. Door een aantal kleine fouten wist ook V.C.Z. terug te komen in het spel. De nodige wissels werden gemaakt om de pass en de verdediging rustig en strak te houden, met een goudenwissel Lusan Hilberts die geweldig verdedigingswerk heeft laten zien. Door het enthousiasme en doorzettingsvermogen pakte Smash deze set met 25-23.

De nek-aan-nekrace ging verder, weer liep Smash in grote getalen uit op V.C.Z., maar zij kwamen liep al snel weer gelijk op door hun service. De spelverdeelster Danique Gils kon veel variëren en optimaal gebruik maken van haar medespeelster op de diagonaal Noa Wilting die veel tactische ballen scoorde. Deze set liep V.C.Z. uit op Smash, maar opgeven was geen optie. Er werd gevochten voor elke bal, maar V.C.Z. won deze set met 23-25.

Smash gaat voor vijfsetter

Er was nog kans om deze wedstrijd binnen eigen hand te houden, maar V.C.Z. begon met een voorsprong in de vierde set. Smash begon uiteindelijk aan een bijna onmogelijk inhaalrace, V.C.Z. stond met 18-23 voor. Smash wist zich terug te vechten naar 21-24, en V.C.Z. scoorde het laatste punt. Met de setstanden van deze wedstrijd laat Smash DS2 zeker zien mee te kunnen draaien in de eerste klasse, en zullen deze lijn voortzetten in de rest van het seizoen.

Vrijdag 23 november spelen zij uit tegen Hake Tjoba DS4, in Klazienaveen!