Dames 1 wint topper!

Afgelopen zaterdag stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor het eerste damesteam van Smash. In Nieuwleusen werd na lang wachten het eerste duel tussen de nummer 1 (Smash) en de nummer 2 (Flash) gespeeld.

Hier zou duidelijk worden of de Smashdames dit seizoen echt het beste team van de derde divisie A zijn. Het werd een prachtige volleybalwedstrijd met lange rally’s, veel strijd en uitermate spannende ontknopingen aan het eind van de sets. De dames uit Beilen begonnen de eerste set uitstekend, er werd vlot een voorsprong opgebouwd. Flash kwam er in de beginfase niet aan te pas, maar ging in de loop van de set steeds beter spelen, waardoor een voorsprong van 13-18 voor Smash werd weggewerkt door Flash. Het werd bij 25-25 erg spannend, er werd aan beide zijden gevochten om elk punt, waarbij Smash met 26-28 uiteindelijk aan het langste eind trok. De toon was gezet: dit zou een lange wedstrijd worden. In de tweede set begon Smash wederom met sterk spel. Met name de serve was op orde en dit resulteerde in een 6-13 voorsprong. Maar ook nu wisten de dames van Flash Nieuwleusen zich terug te knokken en de set met 25-23 naar zich toe te trekken. De derde set was bloedstollend. Het publiek was door beide verenigingen goed vertegenwoordigd en zweepten beide teams op naar hoogstaand volleybal. Deze set ging gelijk op tot 17-17. Nieuwleusen nam daarop een tussensprintje en kwam op voorsprong tot 23-19.  Maar de Smashdames wisten zich keurig te herpakken en kwamen terug tot 25-25. Tot aan het eind van deze set was onduidelijk wie er zou gaan winnen. De setpunten gingen over en weer en na een aantal lange rally’s trok Flash aan het langste eind: 30-28. Het thuispubliek vierde deze set uitbundig mee. In de vierde set leek het of Flash moegestreden was, ze kwamen er dit keer niet aan te pas om de snel opgebouwde voorsprong van Smash weg te werken, deze set ging vrij eenvoudig mee naar Beilen: 12-25. Bij de stand 2-2 in sets moest de beslissende vijfde set gespeeld worden. Deze set ging tot 11-11 gelijk op. De strijd leek nog niet beslist. Maar met Kats aan serve en een paar goede aanvalsacties werd het begeerde matchpoint binnengesleept: 11-15. De overwinning in het hol van de leeuw werd uitbundig gevierd, want dit was een belangrijke stap op weg naar het kampioenschap. Volgend weekend wacht de uitwedstrijd tegen Captains Kangeroe Hardenberg, deze ploeg staat momenteel vierde op de ranglijst. Deze wedstrijd start om 17.30 uur in ‘De Meet’. Met nog 5 wedstrijden te gaan, hebben de dames uit Beilen alles in eigen hand om promotie naar de tweede divisie te realiseren.