Dames 1 wint in Nieuwleusen

Afgelopen zaterdag speelden de Dames van Smash tegen Flash uit Nieuwleusen. Dit is was de derde competitiewedstrijd van het seizoen. De dames waren gebrand om een goede wedstrijd te spelen. Afgelopen donderdag werd de bekerwedstrijd tegen Dio in Bedum met nipte setstanden gewonnen. Dit met niet al te goed spel. Dus zaterdag een kans om te laten zien hoe het beter kan.

De eerste begonnen de dames goed, door een aantal goede services. Dit leverde een 7-1 voorsprong op. Helaas serveerde Flash ook zeer goed en kwamen de Flash dames dan ook weer dichterbij.

Een aantal goede aanvallen aan de kant van Smash zorgde dat er weer een voorsprong op het telbord kwam te staan. Deze voorsprong werd helaas aan het eind van de set weggegeven, door een aantal persoonlijke fouten van de Smash dames. De set werd dan ook verloren met 25 -23.

De tweede set wisten de dames wat ze te doen stond. Er werden goede rally`s  gespeeld en zeer goed geserveerd. Toch wisten de Flash Dames iedere weer dichterbij te komen. De dames van Smash hielden het hoofd en koel. En de set werd gewonnen met 25- 22.

Het goede gevoel werd vast gehouden in de derde set. Deze set speelden de dames van Smash iets soepeler en dit is te zien in de eindstand van deze set. 25 – 18 winst.

De vierde set moest gewonnen worden om de  3- 1 winst te bemachtigen en de zo vier belangrijke punten mee te nemen naar Beilen.  De dames starten deze set zwak en coach Rob Hukema moest al vroeg in de set een time out nemen om de dames weer op scherp te stellen. Er zat een beetje spanning in het team en de dames speelden onrustig. Een paar onnodige fouten werden gemaakt.Hierdoor bleef het een poos spannend in deze set.  Gelukkig konden de dames de positieve lijn weer oppakken en het spel werd stukken beter. De punten makkelijker gemaakt en de set werd gewonnen met 25 -20.

Aanstaande vrijdag speelt Smash tegen Flash uit Veendam in de Drenthe om half negen.