Dames 1 strijdend ten onder

Vrijdag 13 november was het na weken geen thuiswedstrijd te hebben gehad, mochten we eindelijk weer eens spelen voor het thuispubliek. Ditmaal tegen de koploper Dio Bedum Dames 1. We starten de eerste set met de volgende opstelling: Ilse Poede als spelverdeler, Miranda Sanders op de diagonaal. Marlijn Hukema en Gita Lier als paser/loper, Marloes Volkers en Susan Roozeboom op mid. En natuurlijk Irma Vriesema als libero.

We beginnen de eerste set goed, de pass loopt goed en vrijwel alle ballen worden goed afgemaakt. We zijn Dio Bedum echt de baas. Op het einde van de lieten we echter wat puntjes liggen, maar we slepen de set binnen met 25-20. Vol goede moed beginnen we aan de tweede set, met dezelfde opstelling als de eerste set. We zijn overtuigd dat we deze wedstrijd gaan winnen, maar helaas voor ons begint Dio Bedum in de wedstrijd te komen. Hierdoor krijgen we toch wat meer moeite met punten scoren. Het loopt duidelijk niet zo lekker als in de eerste set en de tweede set laten we dan ook liggen met 20-25.

Na het verlies van de tweede set, zijn we allemaal gebrand om de derde set wel naar ons toe te trekken. We gaan voor de 3-1 winst! Weer startten we met dezelfde opstelling. Deze set starten we weer niet heel sterk, en bij een stand van 7-8 neemt coach Rob Hukema al een eerste time-out. Weer kunnen we deze set niet laten zien, wat we de eerste set lieten zien. En ook deze set gaat met 19-25 aan onze neus voorbij.

De laatste set: nu moet het gebeuren willen we deze wedstrijd nog kunnen winnen. Maar we maken veel onnodige fouten in het spel en zelfs met wisselen ontstaat er niet hetzelfde als in de eerste set. Ondanks dat iedereen ontzettend graag wil lukt het ons niet om Dio Bedum weg te spelen en we verliezen de wedstrijd met 1-3.