Dames 1 pakt vijfsetter

Afgelopen zaterdag stond DIO/Bedum op het programma voor de dames van Smash. De thuiswedstrijd werd met 3-2 gewonnen en de dames waren gebrand om ook de uitwedstrijd te gaan winnen.

 De eerste set werd sterk begonnen, maar toch liep de stand gelijk op tot 14-14. Hierna volgde een mooie aanval door Anne Eefting en werd er een driemeter aanval afgeblokt door Marieke Veen. Dit gaf de dames van verkeersschool Harms een flinke boost, waardoor er op een stand van 16-19 dan ook een time-out werd genomen door DIO/Bedum. Dit was een slimme set, want de stand loopt dan ook weer op tot 23-24. Nog een laatste time-out van de coach Rob en de eerste de beste bal wordt erin geslagen door Marloes Volkers. De eerste set is binnen!

Aan de tweede set werd slecht begonnen door de dames van verkeersschool Harms, de pass liep niet, waardoor er een time-out moest worden genomen door Rob op een stand van 5-1. Marlijn Hukema werd erin gewisseld voor Anne Eefting, maar toch moest er op een stand van 10-2 weer een time-out worden genomen door Rob, er moest nu toch echt iets gebeuren in het veld. Op een stand van 17-7 laat Marieke Veen zich horen en komt Melany Bruinsma erin voor Gita Lier. Er werd door de dames flink teruggevochten, maar de tweede set ging helaas naar DIO/Bedum met 25-17. Ook in de derde set waren de dames van verkeersschool Harms er niet helemaal bij. Er werd rommelig gespeeld en ondanks dat Evelien Kats er nog in werd gewisseld en mooie serve series aan de kant van de dames van Smash werd ook de derde set verloren met een stand van 25-17.

De vierde set dan maar, als de dames nog wouden winnen moest het nu gebeuren. Deze set werd dan ook begonnen met een goede serve serie van Elise Jonkers, 0-3 voor de dames. Hierna volgden nog een paar mooie aanvallen van Gita Lier en was er een mooie serve serie van Marlijn Hukema. DIO/Bedum wist even niet meer wat te doen en nam daarom ook een time-out op een stand van 12-8. Hierna kwam de perfecte pass van onze libero Irma Vriesema, een perfecte set up van Ilse Poede en deze werd afgemaakt door Marloes Volkers. Ook werd er door Marlijn Hukema een mooie bal rechtdoor geknald. DIO/Bedum kwam helaas weer wat dichterbij, waardoor het toch weer flink spannend werd, 19-21. Maar de dames van verkeersschool Harms moesten en zouden deze set pakken. Dankzij een goede serve werd er een ketser gemaakt bij DIO/Bedum waardoor de set naar de dames van Smash ging met een stand van 22-25.

 

Een vijfde set, net zoals bij de thuiswedstrijd. Ook deze werd matig gestart, waardoor er op een stand van 2-0 al een time-out werd genomen door de coach Rob. Hierna werd er gescoord met een mooie prikbal van Marloes Volkers en komen de dames van verkeersschool Harms terug tot een stand van 6-6. Marieke Veen scoort nog een ace met haar serve en op de stand van 6-8 werd er van kant gewisseld. De dames van Smash lieten zien dat ze niet naar Bedum gekomen waren om te verliezen en door mooie verdedigen van Irma Vriesema werd er door de dames van Smash flink gescoord. Marieke Veen hakt er dan ook een bal in, waardoor de stand komt te staan op 9-12. Door een laatste mooie serve serie van Marloes Volkers wisten de dames van verkeersschool Harms de set te pakken met 9-15. De wedstrijd werd dus, net zoals de thuiswedstrijd, weer gewonnen met 2-3!