Dames 1 pakt belangrijke punten tegen Oranje Nassau

Vrijdag 10 april speelde Smash alweer de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Het was een belangrijke wedstrijd om het spelen van degradatiewedstrijden te vermijden. Oranje nassau staat in de middenmoot en dit betekent dat de Smash dames punten moeten kunnen pakken tegen dit team.

 

Deze wedstrijd begon rommelig aan de kant van Smash en al gauw stond de dames 4- 8 achter. Door een goede service serie van Anne Eefting komt smash weer een beetje dichterbij. Aan de kant van Smash worden een paar mooie directe punten gescoord door Evelien Kats en Anne Eefting. Hierdoor komen de Smash dames op een 11- 10 voorsprong. Dit gaf het team een boel vertrouwen en de set werd keurig, met veel eigen gemaakt punten en prima service druk af gemaakt. De set wordt uiteindelijk dik gewonnen met 25 -17. Deze mooie setwinst gaf veel moed voor de tweede set. Deze set begint Marlijn Hukema met prim sevice serie. Hierdoor direct een voorsprong van drie nul. Er worden veel mooie punten gescoord door alle speelsters. Drie meter ballen, mooie combinaties aan het net. Hierdoor een dikke voorsprong van 11-4.  ON weet nog een beetje op te krabbelen en scoren een paar punten. Hierdoor komt de spanning terug in de set.  Ondertussen een 18 – 15 voorsprong voor Smash. Marloes Volkers maakt een paar belangrijke blokpunten. Toch weet ON terug te komen tot 22 -19. Gita Lier komt in veld voor Elise Jonkers. ON serveert in het net. En Smash weet de set te winnen met 25 -21.

De derde set een belangrijke set voor het behalen van zoveel mogelijk punten begint Smash uitstekend. Veel service  druk van Elise Jonkers en Marloes Volkers. Aan het net worden er prachtige punten gescoord door Marlijn Hukema, Evelien Kats,  en Anne Eefting. De passing wordt prima verzorgt door Irma Vriesema. Mede hierdoor kunnen de Smash prima volleybal spelen. ON moet een paar wissels toepassen om enigszins in hun spel te komen. Ilse Poede weet nog een paar set ups te geven waar uit prachtig gescoord wordt. De set wordt dik verdiend gewonnen met 25 – 14.

De vierde set begonnen de dames een stuk minder gedisciplineerd. Hier wist ON goed gebruik van te maken. En ON kwam snel op 4 – 8 voorsprong. De door Rob Hukema genomen time outs brachten niet het gewenste resultaat. Bij een 6- 12 achter kwamen Gita Lier en Melany Bruinsma in het veld. Melany Bruinsma begon met een sterke blokkering en hierna een goede service. Helaas wisten de Smash dames de achterstand niet om te buigen naar winst en laatste set werd verloren met 19- 25.

 De Smash zijn4 punten belangrijke punten rijker en nu kunnen de Smash dames zich gaan opmaken voor de laatste wedstrijd van seizoen in Doezum tegen Dovo.