Dames 1 op jacht naar koppositie

De dames van Smash moesten het afgelopen weekend opnemen tegen de nummer 7 van de derde divisie: Donitas dames 4. In Groningen moest rond het middaguur een belangrijke stap gezet worden richting de koppositie.

Het was duidelijk dat het, ook in verband met het vroege tijdstip, een pittig potje zou worden. De eerste set begon coach Rob Hukema met de volgende speelsters: De gezusters Lier aan de buitenkant, Volkers en Kats op mid, Sanders op de diagonaal en Poede op de spelverdelerspositie.

De eerste set werd vrij overtuigend gewonnen met 25-17 door de dames uit Beilen. De volgende 3 sets waren een stuk spannender. Set 2 en 3 gingen mee naar Beilen met 25-23. Alle speelsters kregen speeltijd in deze sets, waardoor het met de goede en brede selectie mogelijk was om deze sets te winnen. Met een 3-0 voorsprong voor Smash moest de vierde set gespeeld worden voor dat extra puntje.  Deze set werd nipt verloren door de Smashdames: 25-23. Ondanks dat staat Smash met 2 wedstrijden minder gespeeld op een verdienstelijke 3de plaats.

Ook in de bekercompetitie doen de dames goede zaken. Vorige week werd op een doordeweekse avond in Emmeloord een belangrijke stap naar de 8ste finales gezet door Vovem met 3-1 uit te schakelen. Aanstaande vrijdag om 20.30 uur komt de andere Groningse ploeg naar Beilen: Lycurgus. Dit team staat momenteel 8ste. Dit is de laatste wedstrijd voor de winterstop.