Dames 1 onderuit tegen Flash Veendam

Het is vrijdagavond 9 oktober 2015. Een avond die veel meiden niet zo snel zullen vergeten, want ze mochten het opnemen tegen concurrent Flash Veendam. Menig persoon had al wat gehoord over deze wedstrijd en zo heeft deze wedstrijd een aantal oud Smash speelsters naar de tribune gelokt. Ook was de tribune volgeladen met Veendammers, die hoopten dat hun meiden de buit zullen meepakken… en helaas. Dat deden ze. Maar dit ging niet zonder slag of stoot, want de meiden uit Beilen hebben het ze knap lastig gemaakt.

De eerste set begon Rob Hukema (voor Smash Beilen) met Ilse Poede op de spelverdeling, Marloes Volkers en Evelien Kats bemanden de middenpositie, Marlous Tol en Marlijn Hukema schitterden op de passer-loper positie, Miranda Sanders stond op diagonaal en Irma Vriesema zou ervoor zorgen dat geen bal op de grond kwam aan de kant van Beilen. De dames uit Beilen begonnen meteen heel goed, Marlous Tol serveerde de blonde nummer 4 compleet weg en die mocht meteen vertrekken uit de pass. Smash speelde alsof haar leven ervan afhing. De set werd gewonnen door de Beiler dames met 25-23.

      

De tweede set ging van start. De doelstelling was nog steeds duidelijk, winst! Gita Lier mocht blijven staan en de rest van de opstelling bleef hetzelfde. Met het publiek van Beilen in de rug moest dit wel goed komen. Bij een stand van 5-6 begonnen de meiden een beetje te rommelen. Voordat de dames het doorhadden stonden ze ineens 5-10 achter. Rob Hukema zag dat er iets verandert moest worden. Er werd gestreden tot het eind en door deze vechterslust bij de Beiler dames hebben ze de set binnengesleept met 25-20, knap staaltje.

   

De 3e set, elke volleyballer kent het wel. De 3e set is altijd een lastig moment in je wedstrijd, omdat je met een 2-0 voorsprong wel eens een beetje achterover kan gaan hangen. Bij een 2-0 voorsprong gaat er altijd wel iets mis in de 3e set. Het lijkt wel alsof er een vloek op ligt, elke volleyballer is er bang voor… De dames van Beilen bleven staan zoals ze de 2e set waren geëindigd. De vloek van de derde set dwarrelde boven het hoofd van Smash Beilen D1, de vloek sloeg toe. Het lukte allemaal niet meer aan de kant van Beilen. De passjes kwamen net niet goed aan, er slopen wat foutjes is hier en daar en de aanvallers konden het even niet meer afmaken. Het publiek van Veendam begon er ook zin in te krijgen, want hun 2e team had net 3-2 gewonnen van Smash Beilen D2 vanaf een 2-0 voorsprong voor Beilen. Er werd gejoeld, geschreeuwd en geklapt. Rob Hukema heeft in 2 time-outs nog geprobeerd om de vloek op te heffen, maar het lukte niet. De dames verloren de set met 13-25.

    

Toen begon het echt spannend te worden, want de vierde set moest gewonnen worden voor 4 punten. De spanning steeg bij de dames maar ook op de tribune. Het sfeertje sloeg om. De tijd van klungelen en lachen was voorbij, er moest gevolleybald worden. De dames van Beilen konden goed meekomen aan het begin van de 4e set. Maar toen gebeurde er iets waar niemand op had gerekend. Ilse Poede kwam in botsing met haar midspeelster en iedereen hield de adem in… Als spelverdeelster heb je namelijk 3 vingers erg hard nodig, de duim, de wijsvinger en de middelvinger. En laat ze nou net deze 3 gekneusd hebben. Met volle vaart vloog ze naar de kleedkamer om goed te koelen. Smash Beilen D1 had gelukkig nog een back-up achter de hand. De meiden van Beilen waren geschokt door wat er zojuist was gebeurt. Ze konden de draad niet meer oppakken aan de kant van Beilen, frustratie sloop in het spel, foutjes werden gemaakt en het vertrouwen zakte weg. Met deze factoren is het moeilijk om een wedstrijd te winnen. Marlous Tol probeerde nog met een harde trap tegen de bal een van de speelsters van Flash Veendam uit te schakelen, maar helaas, ze miste. De set werd verloren met 14-25.

  

Toen kwam de altijd spannende, onvoorspelbare en zenuwslopende 5e set. Beide teams hadden 1 doel: Winnen! De 5e set ging van start en de spanning was om te snijden. De klok had ondertussen de tijd van 22.51 bereikt. Alle hoofden stonden op scherp. Miranda Sanders had geruild van positie met Marlous Tol en zo stond Miranda Sanders op de buitenpositie en Marlous Tol als diagonaal tegenover de Veendammers. Veendam begon met de service en Beilen scoorde meteen het eerste punt. BAM, 1-0 voor in punten. Goed voorteken dachten de dames uit Beilen, maar de dames van Beilen maakten het zichzelf weer lastig. Ze kwamen snel op een 1-4 achterstand te staan. Rob Hukema vroeg een time-out aan om de dames eraan te herinneren dat deze set maar tot de 15 punten gaat, dus dat er niet teveel punten verspild mogen worden. De meiden kwamen het veld weer in en ze konden eerst niet bijkomen. Bij een stand van 4-8 achter werd er van kant gewisseld. Veendam kreeg de joelende Beilen supporters in hun rug en Beilen kon in alle rust aan de kant van de muur verder spelen. De draad werd langzaam weer opgepakt en binnen no-time stond het 10-10. Maar dan ben je nog niet klaar. De 15 moet worden bereikt. Er werd hard gewerkt, gezweet, gezwoegd, geroepen, geschreeuwd en ga maar door, maar het was niet genoeg. De set ging met een stand van 12-15 naar de Veendammers. 

Helaas 2-3 verloren. Het was niet een dag van afmaken voor Smash Beilen. Dames 2 had er ook last van. Graag zien we de meiden terug in Veendam voor een mooie revanche partij!