Dames 1 laat dure punten liggen

Op zaterdagavond om zeven uur moesten de dames uit Beilen aantreden in Groningen tegen de dames van Oranje Nassau. Aangezien Smash voorlaatste op de ranglijst staat, zijn alle sets en dus punten van belang.  Met dit in gedachten begonnen de dames aan de eerste set. De concentratie liet in het begin van de set bij beide teams te wensen over en er werden over en weer veel serve fouten gemaakt. Smash kwam op een kleine achterstand te staan. Dit was de reden voor Coach Rob Hukema om in te grijpen met een time out. Tijdens de time out werden de dames even flink wakker geschud.

 

Dit leverde (gelukkig) het gewenste resultaat op. De Smash begonnen uitstekend te volleyballen. En wisten door hard werken en goed volleyballen een paar directe punten te scoren. Plus een aantal goede service serie konden de Smash dames de eerste set naar zich toetrekken. De set werd gewonnen met 25- 20

De tweede set was vanaf het begin een goede set voor de Smash dames. Er werden veel direct punten gescoord. Hierdoor kregen de dames van Oranje Nassau geen kans om in hun eigen spel te komen.  De set werd met goed spel en een goed gevoel gewonnen.

De derde set begon Oranje  Nassau met een andere basisopstelling.  Het lukte de Smash dames niet om hun goede niveau vast te houden. Iedere speelster maakte wel een persoonlijke fout.  Hier wisten de dames van Oranje Nassau goed gebruik van te maken. Het zelfvertrouwen van Smash zakte weg en hierdoor werd het spel stukken minder goed. Smash wist nog weer terug te komen tot 20 punten. Maar dit  is niet genoeg  om de set te winnen.

De vierde set konden de Smash het niet winnen van Oranje Nassau er werden veel te weinig eigen punten gemaakt.  En het goede spel uit de eerste twee sets werd op geen enkel moment bereikt. Hierdoor gingen de dames uit Groningen steeds beter volleyballen en konden de Smash dames hier niet meer aan tippen.

De vijfde en beslissende set. Tijdens deze set kan je toch de wedstrijd nog winnen en met goed gevoel naar Beilen terug rijden. Nu zou het moeten gebeuren. En dit binnen 15 punten ipv 25 punten. Het is de belangrijk om goed aan te starten aan de set. Helaas was het zelfvertrouwen van de Smash  niet meer wat het was.  De dames begonnen te slap aan de set en dames uit Groningen waren gretig. al snel keken de Smash tegen een 5 -1 achterstand aan. Door een goede serviceserie tussen door wisten de dames terug te komen tot 7-6. Helaas wist Oranje Nassau als eerste het achtste punt te scoren. Bij acht punten wordt er gewisseld van speelhelft. Na de veldwissel nam Oranje Nassau de touwtjes weer in handen en hadden de dames uit Beilen niets meer in brengen.

 

De beslissende vijfde set werd helaas verloren en Smash kon terug naar Beilen met een drie twee nederlaag. Wel weer twee belangrijke punten binnen  weten te slepen. Op naar de volgende en laatste wedstrijd van 2014, waar in de Smash dames in de Drenthehal tegen Annen weer willen vlammen.