Dames 1 komt net tekort

Op zaterdag 11 oktober speelden Verkeersschool Harms Smash DS1 om 16.30 een wedstrijd in Lemelerveld tegen de Bevers DS3. We begonnen de wedstrijd met Leonie op de spelverdeling, Anne en Gita aan de buitenkant, Elise op de diagonaal, Marieke en Marloes op mid en natuurlijk Irma als de libero.

Verkeersschool Harms Smash DS1 begon niet overtuigen aan de wedstrijd en daarom moest Rob op een 5-0 achterstand al zijn eerste time-out nemen. Dit werkte niet en daarom wisselde Rob, na een hele boel kromme tenen, Gita en Elise voor Marlijn en Melany. Ook dit heeft ons niet geholpen en hiermee ging de eerste set naar De Bevers DS3.

In de tweede set liet Verkeersschool Harms Smash DS1 zien wat ze konden en wisten De Bevers DS3 niet veel tegengas te geven. De hele set liep Verkeersschool Harms Smash DS1 op voorsprong. Toch werd aan het eind van de tweede set Evelien er nog ingewisseld voor Marloes om te serveren. De tweede set gaat overduidelijk naar Verkeersschool Harms Smash DS1.

Ook in de derde set bleef Verkeersschool Harms Smash DS1 knocken voor de punten. Wel bleven we net op één of twee punten achter sprong. Bij een 15-13 achterstand wouden Irma en Anne allebei een bal van de grond vreten, hierdoor ontstond een botsing waarbij Anne geblesseerd uit viel. Gita werd op de plek van Anne ingezet. Eind derde set werd het heel spannend, met een 23-20 achterstand kwam Gita aan de serve. Gita liet zien dat ze in de trainingen aan haar serve had gewerkt en serveerde de set uit tot 23-25. De tweede set is binnen voor Verkeersschool Harms Smash DS1.

Op naar de vierde set die Verkeersschool Harms Smash DS1 ook graag binnen wou slepen voor de 1-3 overwinning. Op een stand van 3-3 kwam Elise met haar mooie kilblock. Ook de vierde set begonnen we goed en wisten De Bevers niet wat hun overkwam. Rob: ‘Ik begin er honger van te krijgen’ en grijpt naar de bak druiven. De Bevers DS3 nemen een time-out op een stand van 8-4. Helaas werd het steeds spannender en moest Rob een time-out nemen op een nipte voorsprong van 17-18. De Bevers DS3 krijgt de voorsprong te pakken op 20-19, maar Marlijn dacht hier anders over en scoorde met een mooie prikbal in het centrum de 20-20. Er werd nog een head shot geslagen door Gita, maar helaas ging de vierde set verloren met 25-21.

Een vijfde set. Ook deze begonnen we gelijk met een kilblock van Elise. Helaas verliep hierna het niet meer zo op rolletjes bij Verkeersschool Harms Smash DS1 en werd er van kant gewisseld bij een 8-2 achterstand. Er worden wat tips en trucs gegeven, maar helaas ging deze set toch naar De Bevers DS3. Waarmee de wedstrijd verloren werd met 3-2.