Dames 1 komt goed uit startblokken

Vrijdag 18 september vloog Verkeersschool Harms Smash DS1, met versterking van drie meiden uit dames 2, uit naar Klazienaveen om hier de eerste wedstrijd van de competitie te spelen. Vol goede moed kwamen de dames uit Beilen aan om hier Tjoba DS2, gepromoveerd uit de promotieklasse, te willen verslaan. Een felle warming up zorgde ervoor dat de dames er helemaal klaar voor waren.

De eerste set werd begonnen met Ilse Poede als spelverdeler, Miranda Sanders op de diagonaal, Evelien Kats en Marloes Volkers als mids, Marlous Tol en Marlijn Hukema op de buitenkant en de enige echte libero Irma Vriesema. Het begon een beetje stroefjes met punten over en weer, waardoor de stand gelijk opliep tot 7-7. Na een time-out ging Verkeersschool Harms DS1 weer het veld in om het publiek en Tjoba DS2 te laten zien wat ze nou echt in huis hebben. Het spelletje werd met overtuiging verder gespeeld wat te zien was aan een paar mooie knallers op de buitenkant, slimme balletjes over het midden en killblocks van de diagonaal Miranda Sanders. Ook wist Irma Vriesema veel ballen van de grond te duiken en perfect te brengen naar onze spelverdeler Ilse Poede. De stand liep dan ook uit naar een 12-17 voorsprong voor de meiden uit Beilen. Aan het einde van de set werden nog een paar slordigheids foutjes gemaakt, maar Verkeersschool Harms Smash DS1 trok de eerste set naar zich toe met 23-25.

De tweede set werd er weer hetzelfde gestart. Ook deze set liep redelijk gelijk op, maar toch namen de dames uit Beilen telkens de voorsprong. Annika Lier, uit dames 2, mocht ook nog even laten zien wat zij in huis had. Ze had dan ook een paar geweldige aanvallen aan de buitenkant waar Tjoba DS2 geen antwoord op had. In de tweede set werd ook goed gevochten, waardoor ook deze set naar de meiden uit Beilen ging.

De derde set werd weer begonnen met de beginopstelling van de eerste en tweede set. De derde set verliep toch net iets moeizamer dan de eerste en tweede set, waardoor Rob Hukema al zeer vroeg in deze set een time-out nam om de dames weer even op scherp te zetten. Zo gezegd, zo gedaan, de meiden lieten weer zien wat volleyballen is. Miranda Sanders wist nog even een bal naar de grond te timmeren, waar heel Tjoba DS2 van stond te kijken. Ook wist Ilse Poede de dames van Tjoba te verrassen met een aantal doortik balletjes. Toch verliep het aan het eind van de derde set weer wat stroefjes waardoor Annika Lier en Susan Rooseboom, uit dames 2,  het veld mochten betreden. En ja hoor, na een spannende stand van 24-24 wisten de meiden uit Beilen ook de derde set binnen te slepen met een stand van 24-26.

Ondanks de opluchting dat de wedstrijd gewonnen was, moest ook de vierde set nog gespeeld worden. En voor een grote stap richting de doelstelling van Verkeersschool Harms Smash DS1 zou het natuurlijk geweldig zijn om ook deze laatste set binnen te slepen. Er werd weer begonnen met de beginopstelling van de vorige drie sets. Er werden slimme balletjes gespeeld, maar aan de kant van Tjoba DS2 wisten ze ook goed hoe ze de ballen erin moesten slaan. Dit werd een moeizame vierde set. Gedurende set werden Annika Lier en Brendy Kuipers erin gewisseld om weer wat verandering in het veld te brengen. Toch werden er aan het eind van de vierde set een aantal slordigheids foutjes gemaakt waardoor deze vierde set met 25-23 naar Tjoba DS2 ging. Dit voelde natuurlijk als een grote teleurstelling voor de dames uit Beilen. Maar ondanks het verlies van de vierde set nemen de meiden 4 punten mee terug naar Beilen. Een mooie 1-3 overwinning op Tjoba DS2. Laten we zeggen: Een goed begin, is het halve werk.