Dames 1 kampioen!!!!

Met nog drie speelrondes te gaan gingen de dames van Smash Beilen dames 1 met volle moed richting het weekend. Dit weekend zou opnieuw een belangrijke stap richting het kampioenschap kunnen worden gezet.

Voor het kampioenschap waren nog acht punten nodig. Omdat de wedstrijd van Smash op vrijdag gespeeld moest worden en de wedstrijd van Flash Nieuwleusen voor zaterdag op de planning stond, kon het kampioenschap op de vrijdag nog niet worden binnen gehaald. Dit maakte de wedstrijd niet minder belangrijk. Deze moest dan ook gespeeld worden tegen VIOS/K uit Kolham, de nummer 12 van de competitie. Vol frisse moed begonnen de dames aan de wedstrijd, elk punt was immers belangrijk. De dames van Beilen begonnen goed. Al snel stonden de dames wat ruimer voor en de toon van de wedstrijd was gezet. VIOS/K moest de indruk krijgen dat zij geen punten uit Beilen mee zouden krijgen. Na een goede en constante eerste set was dit gelukt. Smash won de eerste set netjes met een stand van 25-14. In de tweede set begonnen de dames van Smash wederom sterk. Er werd netjes en gevarieerd gespeeld. Ook nu werd keurig een voorsprong opgebouwd die geen enkel moment in gevaar leek te komen.

Net als de eerste set eindigde de tweede set met een stand van 25-14 in het voordeel van Smash. Er waren nog twee sets nodig voor een maximale score voor deze wedstrijd. De derde set begon Smash iets minder sterk dan de twee voorgaande sets. Er stond echter redelijk snel weer een ruime voorsprong op het scorebord. Gaandeweg de set hadden de dames iets meer moeite met VIOS/K dan in de andere sets. Toch sleepten de dames ook relatief eenvoudig de derde set binnen met een score van 25-19. Met een 3-0 voorsprong was Smash al zeker van de overwinning. Met winst in de laatste set zouden vijf punten worden binnen gehaald. Deze laatste set verliep echter compleet anders dan de voorgaande sets. Al snel had VIOS/K een voorsprong op het scorebord staan. De dames van Smash speelden slordig en wisten de achterstand niet kleiner te maken. De laatste set ging helaas dan ook verloren met 18-25. Ondanks deze laatste set was een 3-1 overwinning behaald en vier punten binnen gesleept. Er zouden nog vier punten nodig zijn voor het kampioen mits Flash Nieuwleusen geen punten zou verspelen.

Flash Nieuwleusen moest op de zaterdag spelen tegen Flash Veendam. Met een 3-1 overwinning voor Flash Veendam zou Smash Beilen kampioen zijn. Met een aantal dames van Smash op de tribune begon Flash Nieuwleusen sterk aan deze wedstrijd. Veendam had nauwelijks antwoord op het spel van Nieuwleusen en Nieuwleusen won de eerste set. De tweede set was spannend. In het begin ging de score gelijk op maar gaandeweg de set wist Veendam een voorsprong op te bouwen. Zij wonnen de tweede set. De derde set was wederom spannend maar ook deze set wisten de dames uit Veendam naar zich toe te trekken. Mocht Veendam ook de laatste set winnen dan zou dat betekenen dat Beilen kampioen zou zijn. In de laatste set was Nieuwleusen het spoor bijster. Ze werden overklast door Veendam en verloren de laatste set met een dikke uitslag.

Deze uitslag betekent dat het kampioenschap in de Derde Divisie A voor Smash Beilen een feit is! Volgend jaar zal het eerste damesteam van Smash Beilen in de Tweede Divisie uitkomen. Dit is voor de eerste keer in de clubgeschiedenis. Komende week staan er nog twee wedstrijden voor Smash Beilen dames 1 op het programma. Aanstaande donderdag, 6 april, zal de halve finale van de beker worden gespeeld tegen VC Grijpskerk dames 1. Deze wedstrijd zal worden gespeeld om 20.00 uur in Grijpskerk. Twee dagen later, zaterdag 8 april, wordt de een na laatste competitie wedstrijd gespeeld om 16.30 uur tegen Lycurgus dames 1 in Groningen.