Dames 1 herpakt zich met winst op Donitas

Na het debacle in Dalen vorig weekend waarin het eerste damesteam van Smash met 4-0 verloor, was het afgelopen vrijdag tijd om de zaken weer recht te zetten in de thuishal.

Ook de nummer 2 van de lijst, Flash Nieuwleusen had het weekend daarvoor een off day waardoor er niet veel ingelopen werd op Smash en de dames nog steeds ruim aan de leiding gaan. Vrijdag tegen Donitas, de nummer 8 van de lijst, was het oude niveau weer helemaal terug. De wedstrijd werd met 4-0 in het voordeel van Smash beslist. Het collectief was sterk dit keer, de wissels pakten hun taak goed op en met goed serveerwerk, goede passes, mooie set ups en de bal op het juiste moment afmaken, stonden na een anderhalf uur de volgende setstanden op het scorebord: 25-22, 25-15, 25-17, 25-12.

 

Smash staat met 1 wedstrijd meer gespeeld 12 punten voor op de nummer 2. Ook in de beker liggen de dames op koers, de kwart finale is tussen de bedrijven door ook nog gespeeld. Tegen Oostermoer werd vrij eenvoudig gewonnen met 3-0. De halve finale zal gespeeld worden tegen Grijpskerk, een ploeg die bovenaan staat in de promotieklasse. Aankomend weekend speelt Smash na lang wachten het eerste duel van de competitie tegen de nummer 2 in Nieuwleusen. Hier zal duidelijk worden wie dit seizoen een gooi gaat doen naar rechtstreekse promotie naar de tweede divisie. Deze wedstrijd begint om 17 uur in sporthal ‘de Schakel’.