Dames 1 bekerwinnaar!

In Steenwijk werden op zaterdag 7 mei jl. alle bekerfinales van de regio Noord gespeeld. Bij de dames ging de finale tussen Smash Beilen en Sudosa – Desto dames 3 uit Assen. We kunnen gerust zeggen dat het een spannende finale was, waarbij twee gretige teams om de hoogste eer streden, met van beide teams veel fans op de tribune en met een gezond portie spanning, zowel binnen als buiten de lijnen.

In de eerste set zat Sudosa – Desto Dames 3 aan het elastiek. Smash nam een voorsprong (9-5), Sudosa speelde het gaatje weer dicht (10-10), Smash pakte weer een drietal punten verschil (17-14) maar de ploeg uit Assen kwam weer terug (18-17). Echter de slotfase van de partij was voor Smash, met 25-21 brachten zij de stand op 1-0 in sets.

In de tweede set kon geen van beide teams een gaatje staan. Tot aan de big points bleven ze bij elkaar (20-20). De volgende tien rally ’s werden  met een side – out beslist, waardoor er 25-25 op het scorebord kwam. Met de laatste twee punten voor Sudosa ging de set met 25-27 naar hen en werd het 1-1 in sets. In de derde set was Sudosa – Desto de bovenliggende partij en via 16-25 pakten ze de 1-2 voorsprong. Smash Beilen kon de tiebreak uit het vuur slepen door de vierde set met 25-18 te winnen. Een vijfsetter in de finale, wat wil het publiek nog meer!  

Smash had duidelijk de betere start in de allesbeslissende set.  Via 3-0 ging de tussenstand naar 8-3 bij de veldwissel. Bij 10-4 leek de strijd wel te zijn beslist, daar dachten de dames van Sudosa – Desto echter helemaal anders over. De inhaalrace eindigde bij 12-12  en ineens waren er voor beide teams weer kansen om met de beker naar huis te gaan.  Smash pakte de side out (13-12) en op eigen serve zetten ze het matchpoint op het scorebord. Een kanjer van een kill – block beslist de strijd met 15-12 in het voordeel van de ploeg van trainer coach Rob Hukema. De Nevobo beker van de Regio Noord gaat dus met Smash mee naar Beilen. 

Dat er terdege wat op het spel stond bleek uit de emoties na het laatste punt. De ontlading was groot.  Voor Smash  was het de kroon op een uitstekend seizoen, waarbij ze als derde in de 3e divisie waren  geëindigd, na lange tijd te hebben mee gedaan voor het kampioenschap. Voor Sudosa zou het de dubbel zijn geweest na het behalen van het kampioenschap in de promotieklasse. Het was een waardige afsluiting van het seizoen waarbij ook het vele publiek volop aan haar trekken is gekomen. Met recht reclame voor de volleybalsport.